Uittips voor zaterdag 25 augustus

Foto: You Tube/ Beeldcitaat {RTVOOG}

Dit weekend zijn er ontzettend veel festiviteiten. Met onder andere de Groningen Swim Challenge, de Ommelander Markt, de ZomerJazzFietstour, het eerste weekend van Noorderzon, Zomerkermis, het Bie Daipfestival of het blote voetenpad bewandelen bij Fraelemaborg is er veel te kiezen.

Groningen Swim Challenge

De vijfde editie van de Groningen Swim Challenge, de zwemestafette van Zoutkamp naar Groningen, dwars door het Reitdiep staat vandaag op het programma. Het doel is behalve een sportieve uitdaging een flink bedrag op te halen voor het goede doel UMCG Kanker Researchfonds. De teller staat bijna op 130.000 euro.

Het parcours bestaat uit 33 km estafette of 1,5 km cityswim. Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zullen twintig teams en in totaal honderd deelnemers in estafettevorm de ruim 33 kilometer tot de Oosterhaven in Groningen zwemmend volbrengen.

Moedig de zwemmers vandaag aan vanaf de kade. Kijk voor meer informatie: www.groningenswimchallenge.nl

Ommelandermarkt

Vandaag is de Ommelander Markt, de streekproductenmarkt met producten als vlees, vis, groente, fruit, zuivel, kaas, eieren, honing, jam, chutneys, soepen, taarten, bloemen en zeep te bezoeken op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Op de markt kunnen bezoekers kennis maken met lokale en (h)eerlijke producten. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De markt is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie: ommelandermarkt.nl

ZomerJazzFietstour

Vandaag is de 32e editie van de ZomerJazzFietsTour, een bijzonder festival waarbij bezoekers op de fiets van middeleeuwse kerken naar boerenschuren worden geleid om verrassende jazz te ervaren. Er zijn verschillende concerten te bezoeken langs het prachtige Reitdiepdal, ten noordwesten van de stad Groningen.

In totaal zijn er 29 concerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Het wordt lastig kiezen, want in één middag passen ongeveer vijf, misschien zes concerten. Er zijn vijf fietsroutes met op verschillende punten overstapmogelijkheden naar een andere route. Het programma biedt actuele jazz en improvisatiemuziek uit binnen- en buitenland.

Kijk voor het hele programma en meer informatie: zjft.nl

Noorderzon Performing Arts Festival

Dit weekend is het eerste weekend van Noorderzon, het internationaal kunstenfestival dat een combinatie biedt van spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld. Het grootse zomerfeest is in het Noorderplantsoen en op vele locaties DownTown Groningen. Nieuw werk van grootheden, oude bekenden en van jonge makers uit landen als Frankrijk, Australië, Cambodja, Noorwegen, België, Duitsland, Thailand, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Zwitserland, Finland, Zuid-Afrika, Mozambique en Hongarije vertellen verhalen van over de hele wereld in Groningen. Het festival is verspreid over elf dagen. Kijk voor het programma vandaag op noorderzon.nl

Zomerkermis

Ook de Zomerkermis is te bezoeken in de binnenstad van Groningen. Sensationele attracties op de Grote Markt en diverse (kinder)attracties tussen beide markten en natuurlijk genieten van een oliebol of suikerspin kan ook.

De kermis wordt georganiseerd door de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken rond de viering van Groningens Ontzet. De kermis is vandaag geopend van 12.00 uur tot 1.00 uur. Lees ook: Kermis in Stad

Internationaal Folk & Seasongsfestival Bie Daip

Appingedam staat dit weekend in het teken van de 16e editie van het internationale Folk & Seasongsfestival Bie Daip. Het driedaagse evenement trekt zo’n 45.000 bezoekers verwelkomen die het historische centrum van Appingedam van een unieke sfeer zullen voorzien.

Er zullen ongeveer 35 groepen en koren te beluisteren zijn. Naast de vele shantygroepen worden er tal van randactiviteiten georganiseerd, zoals de maritieme markt en tal van workshops en activiteiten waar u geheel gratis aan mee kunt doen. Kijk voor meer informatie: biedaip.nl

Blotevoetenpad Fraeylemaborg

Vanaf vandaag tot en met zondag 2 september kan het Blotevoetenpad Fraelemaborg bewandeld worden. Deze sportieve tocht gaat over zandpaden, maar ook dwars door de vijver. Het is een sportieve 3,5 kilometer lange uitdaging.

Niet alleen de voeten worden verrast er zijn ook muziekinstrumenten waarop je mag spelen die voor mooie woudklanken zorgen en er zijn enge voeldozen. Het Blotevoetenpad is geschikt voor jong en oud. Opgeven is niet nodig.
Het Blotevoetenpad is open van 10 tot 17 uur.

De borg is normaal gesloten op maandag, maar tijdens het Blotevoetenpad zijn op 27 augustus 2018 de borg en het koetshuis geopend. Kijk voor meer informatie: fraeylemaborg.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen