Meezingcafé voor plussers tijdens Noorderzon

Foto: Cees van Alten

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, wil actieve deelname van 55-plussers aan de samenleving bevorderen via kunst en cultuur. Daarom organiseert het amateurkunsthuis diverse laagdrempelige kunstzinnige en culturele activiteiten in Stad.

Meezingcafé op Noorderzon

Tijdens Noorderzon organiseert VRIJDAG op 28 augustus een speciale editie van het Meezingcafé. Tussen 16.00 uur en 17.00 uur kan meegezongen worden met een bonte mix van muzikale highlights, begeleidt door een combo onder leiding van Han Hesselink. De entree is gratis en iedereen is welkom om mee te doen.

Het Meezingcafé is een initiatief van het +Café en VRIJDAG en vindt elke laatste vrijdag van de maand doorgaans plaats bij VRIJDAG.

Zingen met Opa en Oma

Je hebt ze vast wel eens gehoord, de oudhollandse kinderliedjes en de Nederlandstalige evergreens die opa en oma vroeger zongen. Tijdens Noorderzon op 29 augustus begeleidt opa Martin tussen 16.00 en 17.00 uur kinderen en hun grootouders op gitaar, al dan niet met bijpassende spelletjes en bewegingen, om de nostalgische liedjes weer tot leven te brengen.

Voorronde Ouderen Songfestival

Op 7 oktober organiseert VRIJDAG de voorronde van het Ouderen Songfestival (OSF). Ben jij 55+ en houd je van zingen? Geef je op via ouderensongfestival.nl of haal vanaf 3 september een inschrijfformulier bij VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7. Je kan alleen, als duo of als trio meedoen. Elk genre mag en deelname is gratis. Doe mee en wie weet sta jij in december als finalist in het DeLaMar Theater in Amsterdam!

Voorafgaand aan de voorronde organiseert VRIJDAG een workshop zangtechniek en podium-presentatie voor deelnemers. De workshop is ook voor niet-deelnemers toegankelijk.

Een Leven Lang Kunst

Als penvoerder van Een Leven Lang Kunst, het Groningse programma van ‘Lang Leve Kunst. Op weg naar Age Friendly Cities’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie, verzamelt en verbindt VRIJDAG Groningse oudereninitiatieven op het gebied van kunst en cultuur. Dit doet VRIJDAG samen met de gemeente Groningen, provincie Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast organiseert het huis van de amateurkunst regelmatig eigen activiteiten voor plussers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen