Uittips voor zaterdag 11 augustus

Foto: Jan Buurma

Vandaag is de Ommelander Markt te bezoeken, dansen bij Paradigm, Schminken en Springen bij Zomerstad of nostalgische herinneringen ophalen bij de Historische Dagen Verhildersum. Het zijn een aantal mogelijkheden vandaag om er op uit te gaan.

Ommelander Markt

Vandaag is de Ommelander Markt, de markt met streekproducten is vandaag te bezoeken op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Veel standhouders zijn aanwezig met een uitgebreide variatie aan verse producten.

Verkrijgbare lokale producten op de markt zijn groente, fruit, kruiden, brood, kaas, melk en andere zuivel, eieren, vlees en vis, pasta, honing, mosterd, taarten en verse bloemen. Ook kan men terecht op de markt voor een cadeautje.

Deze zaterdag zijn er weer verse bonen: sperzieboontjes, dubbele witte en spekbonen. Ook kan kennisgemaakt worden met verse melk. De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Paradigm Festival – Suikerunieterrein

Op het Suikerunieterrein vindt dit weekend opnieuw het Paradigm Festival plaats. Het is één van de meest veelzijdige en vernieuwende elektronische muziekfestivals van Nederland.

Het is een plek waar iedereen één liefde met elkaar deelt, namelijk die voor elektronische kwaliteitsmuziek. Op het Suikerunieterrein zijn meerdere podia.

Het festival is tot en met 13 augustus. Voor meer informatie: paradigmfestival.com

‘Schminken en springen’

Vandaag kun je je laten schminken bij Zomerstad Centraal en uitleven op het springkussen. Dit kan op de Vismarkt.

Dit evenement is onderdeel van Zomerstad, een gratis zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen. Check zomer.groningen.nl/zomerstad voor een overzicht van alle activiteiten rondom Zomerstad.

Historische Dagen Verhildersum

Dit weekend zijn de Historische Dagen op Landgoed Verhildersum in Leens te bezoeken. Nostalgische herinneringen komen tot leven met oude ambachten en landbouwmachines, historische kostuums, lekkernijen, dans en muziek, de zweefmolen en een boerenmarkt. Er is van alles te beleven deze dagen. Ook zijn er allerlei diverse kinderactiviteiten. De entree is gratis. Zaterdag is de openingstijd van 10.30 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: verhildersum.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen