Uittips voor het weekend

Foto: Archief De Redactie

Van Streekproductenmarkt (Wie wordt kampioen Pruimenpitspugen?) tot Peter de Grote Festival, de derde Roegwoldtocht voor fietsliefhebbers, van Remake tot Open Dag van FC Groningen.

Streekproductenmarkt Nienoord

Iedere eerste zaterdag van de maand vindt de Streekproductenmarkt Nienoord in Leek plaats. Het thema deze zaterdag zou eigenlijk ‘Kampioen Kersenpitspugen worden’, maar is verander in Pruimenpitspugen. Vanwege de hoge temperaturen was het kersenaanbod niet voldoende en is dit vervangen door pruimen.

Verder zijn er verse streekproducten te koop zoals jam, honing, brood, eieren, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap. Ook zijn nieuwe producten deze keer verkrijgbaar met onder meer pittige paprikasoep, en zoetzure muismeloentjes.

De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie: www.streekproductenmarktnienoord.nl.

Het Peter de Grote Festival

Zaterdag is alweer de laatste dag van het Peter de Grote Festival. Om 17.00 uur treden violist Niek Baar, de winnaar van het Oskar Back Vioolconcours en pianist Ben Kim op in het Prins Claus Conservatorium met een programma van J.S. Bach, G. Tartini en R. Schumann.

Om 20.15 uur vindt in de Nieuwe Kerk in Groningen het slotconcert van het festival plaats. Programma en musici worden aan de zaal bekend gemaakt.

Het Peter de Grote Festival is het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland met jaarlijks ongeveer 50 kamermuziekconcerten op karakteristieke locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. De concertsessie wordt omlijst met diverse cultuurtoeristische arrangementen zoals wandeltochten, museabezoek, boottochten en diners.

Roegwoldtocht in Schildwolde

Deze zaterdag vindt de derde editie van de Roegwoldtocht plaats. Dit is een fietstocht door en in de directe omgeving van het natuurgebied ’t Roegwold met onderweg diverse activiteiten. Aan de hand van een kaart kunnen de deelnemers op individuele basis hun route uitzoeken.

Zowel bij de startpunten als bij de activiteitenlocaties kun je iets doen, proeven, bekijken of beleven.

Er kan gestart worden vanaf Kolham, Harkstede, Schildwolde en Slochteren. Er kan gefietst worden tussen 10 en 17 uur. Deelnemers die onderweg zes stempels verzamelen, ontvangen ter herinnering een lintje. Kijk voor meer informatie op de website van Staatsbosbeheer

Remake op de Vismarkt

Op de Vismarkt kan zondag een eigen mini animatie gemaakt worden met behulp van Viesueel Geweld. Onder een vouwtent worden enkele tafels geplaatst waaraan de kinderen kunnen knutselen. Ook zal er een videoinstallatie komen te staan waarmee de animatie wordt opgenomen. Verder kan tussen 13.00 uur en 17.00 uur meegedaan worden met Levend stratego met Wirwar.

Dit evenement is onderdeel van Zomerstad, een gratis zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen. Kijk voor alle activiteiten op zomer.groningen.nl/zomerstad.

Open Dag FC Groningen

FC Groningen organiseert zondag de jaarlijkse Open Dag. Bezoekers kunnen de spelers ontmoeten, langs diverse marktkraampjes en het stadion bekijken. De Open Dag is te bezoeken van 13.00 uur tot 17.00 uur. Lees ook: Open Dag FC Groningen Kijk voor meer informatie: fcgroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen