De Bauke Mollematocht

Foto: You Tube/Beeldcitaat {Le Champion Alkmaar}

In Groningen vindt zondag 12 augustus 2018 de 6e editie van de Bauke Mollema Tocht plaats. Deze tocht heeft drie afstanden de 65, 110 of 165 kilometer door de stad en provincie.

De Bauke Mollema Tocht is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren fietsliefhebber. Alle afstanden vertrekken en eindigen dit jaar vanaf een nieuwe plek: de Vismarkt in Groningen

Bauke Mollema fietst zelf de 110 kilometer met enkele profcollega’s. De route voert door het schitterende landschap van Noord-Groningen en een deel van Friesland. Alle routes zijn door Bauke Mollema zelf uitgestippeld.

De tocht gaat onder meer langs prachtige natuurgebieden zoals het Nationaal Park Lauwersmeer en het pittoreske wierdedorp Ezinge. Kijk hier voor de drie routes.

Uitdaging

De renners die de 110 of 165 km route fietsen worden bij het dorpje Pasop uitgedaagd om een kilometer lang zo hard mogelijk te ‘mollemalen’. Ook volgt later op de route nog een tussensprint op de kasseienstrook.

De tocht wordt georganiseerd door Le Champion en SEG Cycling. Bauke Mollema wil met deze tocht zijn fans en wielerliefhebbers de gelegenheid geven met hem mee te fietsen. De opbrengsten zullen gaan naar het goede doel ‘Fiets voor een huis’.

Voor meer informatie: www.baukemollematocht.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen