Uittips voor zaterdag 15 augustus

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Bert Kaufmann

Deze dag zijn er leuke mogelijkheden om er op uit te gaan in de Stad en de Provincie. Een aantal tips op een rijtje.

Zaterdag 15 augustus:

 • Jaarmarkt Onderdendam
  Bij de brug is deze zaterdag de Scheepsjoagermarkt van 11.00 uur tot 17.00 uur,  een braderie en vlomarkt. Ieder jaar wordt in Onderdendam een feestweekend gehouden rondom de wedstrijd “scheepjoagen” in het Boterdiep en Winsumerdiep.
 • Proef het beste van Zuidhorn!
  Deze zaterdag kan vanaf 12.00 uur tijdens Culinair Zuidhorn kennisgemaakt worden met de huisspecialiteiten van de chefs van Balk, Bistro het oude Raadhuis, De Opstal, In’t Holt en Malero. Er zullen spannende fingerfood-variaties, tongstrelende hapjes, muziek en cocktails zijn.
  Locatie: Holtplein, Zuidhorn, Groningen
 • Pronte Pracht 2015
  Een fiets- en autotocht langs boerderijen en historische panden met diverse activiteiten georganiseerd door de Agrarische Natuurvereniging ‘Ons Belang’ en de Historische Commissie Garmerwolde. Een ontdekkingstocht langs natuur en cultuurhistorie in je eigen directe omgeving in Garmerwolde en Thesinge op diverse locaties van 12.00 uur tot 16.00 uur.
  Voor meer informatie: thesinge.com
 • Boekenmarkt Harkstede
  Zaterdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur in de maanden juli en augustus is de monumentale kerk in Harkstede, Hoofdweg 63 geopend. Enthousiaste rondleiders zijn aanwezig en de boekenmarkt in de kelder is geopend.
 • Orgeldemonstratie op de hoofdorgel in de Martinikerk van 14.30 uur tot 15.30 uur.
  De entree is gratisDe locatie: Martinikerk, Martinikerkhof 3, 9712 JG GRONINGEN
 • Best Friends 4 Ever in Vera
  Zaterdagavond is er een bijzonder concert in poppodium Vera georganiseerd door Tartarus Records en De Graanrepubliek: ‘Best Friends 4 Ever’. Een feestje ter ere van het 25-jarige bestaan van beide internationale platenbazen. Onder andere Elbrus, Art of Burning Water, Slow Worries, Bismuth en Ortega zijn aanwezig. Voor meer informatie: vera-groningen

Zaterdag 15 en zondag 16 augustus

 • SKASJOCK Festival
  Het tweedaagsfestival op zaterdag 15 Augustus en zondag 16 augustus 2015: Een echt SKA SKA SKA EN BIT OF REGGAE FESTIVAL!!!! Het hoogepunt is de enige echte Toasters uit USA, al sinds 1981 actief en dit weekeind op het podium van de EMG Faktors. Daarnaast  zijn er andere bands om het festival compleet te maken zoals onder andere Knight Susan, De Stokers, Reggae Riders, The Shakedown 8, Skandaal, Sexto Sol & Tribute to Rico en DJ’s Steely Roundbeat & Buster. Het festival begint op zaterdag om 19:00 uur en op zondag om 16.00 uur.
  Kaarten:
  Enkele Dag: € 10,- (zaterdag of zondag)
  Beide Dagen: € 15,-Locatie: Emg Faktors Eemskanaal 48 in Groningen

  Voor meer informatie en het complete programma: emgfaktors.com

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden