Broeder Dieleman naar de Lutherse Kerk

Foto: © Sven Rijswijk

Zanger Broeder Dieleman komt donderdag 15 november naar de Lutherse Kerk in Groningen.

Al jaren vult Broeder Dieleman in het Zeeuws Vlaams dialect huiskamers en zalen in Zeeland met zijn eigenzinnig soort gospel vol zonde, zaligheid en zeewind.

Broeder Dieleman

In 2012 debuteerde de zanger met het album ‘Alles Is IJdelheid’, waarmee hij ook buiten Zeeland als bijzonder muzikant werd geintroduceerd. Inmiddels tourt de zanger het hele land door en bestaat zijn oeuvre uit drie albums, een EP en verschillende andere speciale projecten. Een van deze projecten is een split 7″ waarop Dieleman en Amerikaanse folkheld Bonnie ‘Prince’ Billie elkaars hits vertalen en coveren. De songs en eigen stijl van Broeder Dieleman worden nationaal en internationaal geprezen door pers, publiek en muzikanten als Blaudzun en Bløf.

Zeeland

Naast het Zeeuws dialect is vooral Zeeland zelf erg bepalend voor de muziek van broeder Dieleman; het alter ego van Tonnie Dieleman, een boomlange man met open armen uit Middelburg. Op de achtergrond van zijn poetische folkmuziek staat vaak het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. Zowel in zijn teksten als in de muziek zit ruimte en lucht.

Komma

Dit najaar komt broeder Dieleman met een langverwacht volledig nieuw album, ‘Komma’ geheten. ‘Komma’ is een dubbelalbum en een fotoboek in één en verhaalt over het krekengebied van het Land van Axel. Bij elkaar vormt het een eerbetoon aan de mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen, een land van waterkanten.

De aanvang is om 20.00 uur.

Locatie

Lutherse Kerk, Haddingestraat 23 in Groningen.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen