Uittips voor zaterdag 23 juni

Foto: Jan Buurma

Vandaag zijn er veel mogelijkheden, van Ommelander Markt tot Swingin’ Groningen, Glorious Heroes presents Enfusion, de eerste Midsommar Markt op Fraelemaborg, Open Dag van de Eemshaven en nog veel meer. Lees hieronder een aantal gekozen tips.

Ommelander Markt

Vandaag vindt de Ommelander Markt plaats van 10.00 uur tot 17.00 op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Op de Ommelander Markt kunnen bezoekers kennis maken met lokale en (h)eerlijke producten. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio.

Vandaag is er naast het gebruikelijke aanbod van brood, vlees, eieren, kaas, zuivel, pasta, soepen, taarten, honing, wol en handgemaakte producten, een nieuwe standhouder, namelijk de bloemenboerin, meldt de Ommelander Markt.

Ook is er soep, hamburger en vis warm verkrijgbaar op de markt.

Swingin’ Groningen

Vandaag staat de binnenstad ook in het teken van Swingin’ Groningen, één van de grootste gratis jazzfestivals van Nederland. Bezoekers kunnen genieten van crossovermuziek zoals funk, soul en groove en alle andere muziekstromen die zijn ontstaan vanuit de jazz.

Zowel bekende artiesten als aanstormend talent staan op podia op het Waagplein, de Ellebogen, het Poeleplein en op het Gedempte Zuiderdiep. Zaterdagmiddag staat onder meer in het teken van StadsKabaal 2.0, waarbij tientallen jongeren en volwassenen een compleet vullend programma bieden. Ook is er Round Town Jazz, waarbij verschillende winkels live muziek hebben.

Waagplein

11.00-11:45 Project samen met Bij Vrijdag
12.15-13.00 Project met Oldenburg
13.30-14.00 StadsKabaal 2.0
14.30-15.15 Noorderpoort (‘Songs & Symphony’)
16.00-17.15 Prins Claus Conservatorium Big Band
17.45-18.30 Classical Beat Festival
19.45-21.00 Lex Jasper Trio with special guests!
21.45-23.00 Lucas van Merwijk & The Cubop City Big Band
23.45-01.00 The Cool Quest XL

Poeleplein

21.00-22.15 Evil Empire Orchestra

Zuiderdiep

17.00-19.00 Floriana Foti Quartet
20.00-21.00 Small Town Bandits
21.45-23.00 Marutyri
23.45-01.00 Jon Tarifa

Ellebogen

21.15-22.30 The Sexy Spooners
23.15-00.45 Dramali

Voor meer informatie: swingingroningen

Glorious Heroes presents Enfusion

MartiniPlaza is vandaag omgebouwd tot een ware arena waarin de sporters hun beste kunnen zullen tonen. Het internationale vechtsportevenement ‘Glorious Heroes presents Enfusion’wordt live uitgezonden in meer dan 40 landen.

De zaal is open vanaf 13.30 uur. De aanvang is om 14.30 uur.

Tickets aan de deur kosten € 42,50. Voor meer informatie: www.gloriousheroes.nl

Hortus Muziek Festival: Wia Buze

Vandaag is het Hortus Muziek Festival met Wia Buze. Om 20.00 uur treedt Wia Buze op in de Hortus botanicus Haren. Stichting t Grunneger Bouk heeft de K. ter Laanprijs voor het jaar 2005 toegekend aan Wia Buze. Tickets à 19,50 euro zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Hortus Haren en via [email protected] Voor meer informatie: hortusharen.nl

Midsommar Markt

Op het Landgoed Fraeylemaborg wordt dit weekend voor het eerst een Midsommar Markt georganiseerd, ter viering van de langste dag van het jaar. De markt dompelt de bezoeker onder in Scandinavische sferen. Naast een markt om overheen te struinen, worden ook verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Het Midsommarfeest is zaterdag en zondag te bezoeken van 11.00-18.00 uur bij de Fraeylemaborg in Slochteren. Voor meer informatie: midsommarmarkt.nl

Open Dag Eemshaven

Vandaag is van 10.00 uur tot 17.00 uur de Open Dag van de Eemshaven te bezoeken.

De aanleg van vier windparken op zee, Google begint aan het tweede deel van haar datacenter, de bouw van de helikopterhaven staat in de startblokken, diverse bedrijven breiden uit, kortom er gebeurt erg veel in de Eemshaven. Daarom organiseert Groningen Seaports de Open Dag Eemshaven.

De dag is voor jong en oud. Centrale vertrekpunten zijn Wijnne Barends en Nijlicht. In Nijlicht vindt een informatiemarkt plaats, waar verschillende bedrijven als TenneT, Lagerwey, Aldel, Rob Ubels Waddenribtochten en Theo Pouw een kijkje in alle lopende en toekomstige projecten geven in en nabij de Eemshaven en aandacht schenken aan de vacatures die er zijn of komen.

Op het terrein van Wijnne Barends is een een groot ‘gezelligheidsplein’ ingericht voor het hele gezin met foodtrucks, springkussens, een bungee trampoline, schmink en muziek. Daarnaast rijden er voortdurend bussen rond, die de bezoekers langs allerlei bedrijven en projecten in de haven leiden.

Ook is de haven vanaf het water te bekijken. AG Ems biedt twee gratis rondvaarten aan en is AG Ems het aankomstpunt van de personentrein uit Groningen. Verder wordt de hoogste windturbine van Nederland, David van de firma Lagerwey, opengesteld voor het publiek, opent het Zeemanshuis haar deuren, kun je terecht bij Restaurant Diekgat, waar ook Ron Burema RIB varen zich presenteert en ligt de Ecolution van Wubbo Ockels in de haven. Voor meer informatie: www.groningen-seaports.com

40 Mijl Midzomernacht Wandeltocht

Vandaag staat een bijzonder wandelevenement, een midzomernacht wandeltocht door het Dark Sky Park Lauwersmeer. De route, over de dijken van het Reitdiep, langs het Lauwersmeer, over de Waddenzeedijk en door bossen en landerijen wordt als 67, 40 en 25 kilometer afstand aangeboden. Idyllische plaatsen, toeristische highlights en natuurlijk veel natuur maken deze lange afstandswandeling in de zomernacht een ware beleving.

De route start ’s avonds bij Camping “de Waterwolf” te Electra/Lauwerzijl. De 25 Kilometer variant zal starten om 22.30 uur vanaf Restaurant “Suyderoogh” bij Lauwersoog. De maan is in 2018 voor 76 procent zichtbaar en dit geeft een mooi beeld van het natuurgebied. Het is enkele dagen na de kortste nacht. Er wordt de hele nacht doorgelopen met diverse rustpunten en informatiepunten onderweg. Kijk voor meer informatie: 40mijl.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden