24ste Editie Swingin’ Groningen

Foto: You Tube/Beeldcitaat {Thijs Helfrich}

De binnenstad van Groningen is vanaf donderdag 21 tot en met donderdag 23 juni het decor van de 24e editie van Swingin’ Groningen, het grootste gratis jazzfestival.

Alle podia hebben onderling onderscheidende programma’s met verschillende muziekstromen, zoals funk, groove en soul en andere muziekstromen ontstaan vanuit de jazz.

Tijdens Swingin’ Groningen zijn getalenteerde bands te ontdekken die nog niet eerder in Groningen of Nederland hebben opgetreden. Het programma op vrijdag- en zaterdagavond is op het Waagplein, Poeleplein, het Gedempte Zuiderdiep en de Ellebogen. Tijdens een avondvullend programma treden onder ander MF Robots, The Cool Quest XL, Jon Tarifa, Steffen Morrison, The Tibbs, Evil Empire Orchestra, DJ Manga en nog vele anderen op.

Northern European Jazz Talent Contest – donderdagavond 21 juni

Vijf taletvolle kandidaten van Aarhus (Denemarken), Stockholm (Zweden), Talinn (Estland), Hamburg (Duitsland) en Groningen doen mee aan de muzikale wedstrijd bij Newscafé The Club aan het Waagplein in Groningen. Ze worden begeleid door het Contest Trio, onder leiding van bassist Joris Teepe. De winnaar krijgt de fel begeerde ‘Northern European Jazz Talent Award’ en een cheque met het bedrag van 1.000 euro. De toegang is gratis. De tijd is van 19.30 uur tot 23.00 uur.

StadsKabaal 2.0 – The Swingin’ Experience

Voor de 5e keer is er tijdens Swingin’ Groningen plek voor StadsKabaal. Kinderen, jongeren en volwassenen hebben een prachtig concert voorbereiden en brengen nieuw dit jaar onder de noemer StadsKabaal 2.0 – The Swingin’ Experience. Het is een compleet middag vullend programma, van Amateurgezelschappen tot de gevestigde orde. Swingin’ Groningen biedt aan StadsKabaal een podium aan tientallen kinderen en jongeren uit Stad en provincie samen met Bij Vrijdag, Oldenburg, StadsKabaal 2.0 – The Swingin’ Experience, Noorderpoort Songs & Symphony, Prins Claus Conservatorium Big Band en Classical Beat Festival.

Alles komt voorbij op het Waagplein van 11.00 uur tot 18.30 uur.

Round Town Jazz

Op zaterdagmiddag is het extra gezellig in de stad. Een aantal winkels hebben muziek in de winkel Gedurende de winkeltijden van de zaterdagmiddag spelen bands meerdere sets. De winkels zijn allemaal in de binnenstad van Groningen.

Kijk voor meer informatie en programmering: swingingroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden