Skills & Knowledge #1: Songwriting & Demopanel

Foto: Publiek Domein

In de 6-delige serie Skills & Knowledge vertellen diverse professionals uit de muziekindustrie hoe je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek. De sessies wordt georganiseerd voor jonge popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen.

Op woensdag 13 juni organiseert Sjoerd Vriesema (frontman van Stuart Mavis) vanuit POPgroningen de eerste editie van Skills & Knowledge Sessions van dit jaar. Deze editie staat helemaal in het teken van songwriting plus een moment waarbij we samen met de professionals naar jouw demo gaan luisteren en zij erop gaan feedbacken. De sessies worden geleid door Bastiaan Nijbroek, artiestenmanager Phonic artist management van onder andere Orange Skyline en The Cool Quest.

Panelleden

Suus de Groot is met haar band Sue the Night geen onbekende in de wereld van songwriting. De band was te zien tijdens Popronde, speelde een seizoen lang als huisband bij DWDD en was genomineerd als beste band bij 3FM. Singles ‘The World Below’ en ‘Mind Dear’ werden hits op zowel Radio 2 als 3FM. Met heel wat ervaring heeft ze met haar band een eigen geluid weten te creëren en hier succes mee te boeken. De perfecte kandidaat om je te voorzien van tips en tricks als het gaat om het schrijven van muziek.

Raven Aartsen kennen we onder andere als drummer van Mozes and the Firstborn. Drie jaar geleden tekende hij met de band bij het belangrijkste Nederlandse hiphoplabel Top Notch. Daarnaast bracht de band zijn debuutalbum uit op Burger Records, het no.1 garagerocklabel (Californië, USA). Raven is niet alleen drummer maar ook producer. Zo produceert hij voor de band maar is ook te vinden in de studio met Yung Nnelg, Ray Fuego en andere SMIB-leden maar ook met Lookapony.

Ico Balt is de helft van het in Leeuwarden gevestigde productieduo Snoet & Smoel. Vanuit zijn songwriting en productie-expertise werkte hij onder meer met major labels Sony Music Netherlands, Universal Music NL. Ook deelde hij zijn studio met acts als: Aafke Romeijn, Stuart Mavis, Sofia Dragt, THE COOL QUEST, en Sväva. Van de laatstgenoemde belandde een door hem geproduceerde en co-written song in een internationale Netflix serie. Momenteel is Ico fulltime aan het werk met de door Universal vers getekende act HALCYON.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met zondag 10 juni via het aanmeldformulier op de website.
Problemen met het aanmeldformulier? Stuur een e-mail naar [email protected]

Let op

Max. 2 personen per act (vanwege beperkte capaciteit) en aanmelden is geen garantie voor deelname vanwege beperkte capaciteit.

Entree: 5 euro (gepast betalen of pinnen aan de deur)

Locatie

VRIJDAG, Walstraat 34, Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen