GODspeed you! Black emperor naar de oosterpoort!

Godspeed You Black Emperor promo 2010
Foto: de-oosterpoort.nl

Zaterdag 31 oktober komt Godspeed You! Black Emperor exclusief naar Groningen. Het zal de enige show zijn in Nederland.

Godspeed You! Black Emperor worden de vaandeldragers van de Postrock genoemd en bestaan uit een wisselend aantal muzikanten en visuele kunstenaars uit Montreal, Canada, meldt de Oosterpoort.

Halverwege de jaren ’90 is de band gevormd en deden ze al snel van zich spreken met het debuut album “F? A? 8”. In 1998 traden ze op tijdens de Europese tour in VERA, waarbij ze direct de titel ‘Beste concert van 1998’ in de wacht sleepten tijdens de jaarlijkse VERA Poll.

In de jaren die volgden, werden namelijk meerdere zijpaden bewandeld, waarvan Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band en Fly Pan Am de meest interessante projecten bleken. Gelijkgestemde bands als Mogwai en Explosions in the Sky deden ondertussen meerdere malen Groningen aan en bewezen dat Postrock nog altijd een geliefd genre is.

In 2010 kondigde Godspeed You! Black Emperor, na een winterslaap van acht jaar, plotseling een tour aan, die onder andere langs een stijf uitverkocht Paradiso voerde. In 2012 verscheen ‘Allelujah! Don’t Bend! Ascend!’, een prachtplaat volgestopt met het idioom waar GYBE zich vaker van bediende, en werd het met hernieuwde passie gebracht. Hetzelfde geldt voor het dit jaar verschenen “Asunder, Sweet and Other Distress”, waar deze tournee aan gekoppeld is. Verwacht een betoverende en hypnotiserende postrock show, gebracht met orkestraal bombast en ondersteund door experimentele visuals.

Samenwerking
Het concert van Godspeed You! Black Emperor is een samenwerking tussen de twee Groningse podia De Oosterpoort en VERA.

Locatie en tijd:
De Oosterpoort, zaterdag 31 oktober om 20.30 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen