Uittips voor zaterdag 1 augustus

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed

Deze zaterdag staat in het teken van mooi weer en biedt verschillende leuke activiteiten.

Het Indicolor Festival op het Stadspark

 • Deze zaterdag vindt voor de derde keer het Indicolor Festival plaats. De vetste housebeats en het kleurrijkste poeder dat in het rond mag worden gegooid zijn vaste onderdelen van het festival. Daarnaar zijn er spectaculaire Indi-snacks, goodies, een onvergetelijke aankleding van het terrein en de vetste muziek. Dit jaar zijn er twee extra areas; de Campingdisco met lekkere house/techno muziek van de Kopjek toppers en een Springtuin met veel springkussens.
  Het festival is van 15.00 uur tot 00.00 uur, Zonneweide Stadspark.
  Lees ook: Indicolor festival
  Voor meer informatie: www.indicolorfestival.nl

Jumping Buddha Benefiet Festival

 • Deze zaterdag is er bij EMG Faktors in Groningen het Jumping Buddha Benefiet Festival van 16:00 uur tot 04:00 uur. De opbrengsten van het festival gaan naar Nepal. De stichting Jumping Buddha ondersteunt verschillende intitiatieven in Nepal. In de afgelopen jaren hebben ze al verschillende openbare voorzieningen gebouwd zoals een kinderopvang en een school. Door de aardbevingen van afgelopen mei zijn deze gebouwen echter beschadigd of zelfs verwoest.  Jumping Buddha staat voor positieve energie en wil door middel van dit feest geld inzamelen om de werkzaamheden te ondersteunen. Zowel de entree als de winst aan de bar gaat naar de stichting.
  De prijs is €15
  De locatie: EMG Faktors, Eemskanaal 48 in Groningen.

Voor meer informatie: emgfaktors.com.

Zomercafe: Loft

 • Deze zaterdagavond vanaf 22.00 uur gaan de deuren open bij LOFT.
  DANSEN
  “Op 1 augustus zijn we namelijk gewoon los met het LOFT Zomercafé!”, meldt Vera Groningen. Deze editie heeft een verrassing in petto. Met alleen een paar dj’s en een uitgebreide collectie van de betere dance, afrobeat en exotica zet LOFT een feestje neer. Deze avond draaien de Groningers Duke Hugh, Pushin Wood en Black Dynamite zaterdagnacht tot de late uurtjes met en wie weet nog een lekker jazzy bandje vooraf.
  Voor meer informatie: vera-groningen.nl

MusSailkanaal

 • Het evenement MusSailkanaal is van 31 juli tot en met 2 augustus in Musselkanaal. Ongeveer 150 oude beroepsvaarten liggen  langs de kade en in de jachthaven in de Groningse plaats. Veel historische schepen zijn in de provincie Groningen gebouwd waarvan een aantal zijn te bezichtigen. Er zijn naast de vele beroepsvaartuigen veel activiteiten zoals straat- en watertheater en een nautische markt. MuSAILkanaal valt onder de activiteiten agenda van het 250-jarig bestaan van Stadskanaal en het 400-jarig bestaan van de Semslinie.
  Voor meer informatie: musselkanaal.info.

Streekproductenmarkt Nienoord

 • Zaterdag 01 augustus 2015 is de streekproductenmarkt bij museum Nienoord in Leek. Op deze markt worden de lekkerste etenswaren uit de regio aangeboden. De producten komen binnen een straal van 40 km rondom Leek.
  De markt betekent eten uit de streek en eten van het seizoen. Er kan veel geproefd worden en de producent achter het product kan het verhaal vertellen en de toepassing en bereidingswijze. Deze markt heeft altijd aanbod van brood, groente, fruit, vlees, kaas, eieren, honing, kruiden, planten, chutney, jam en worst.
  Voor meer informatie: www.streekproductenmarktnienoord.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden