Meikermis in Groningen

Foto: De Redactie

De jaarlijkse Groninger Meikermis start komende donderdag 10 mei voor 11 dagen plezier in de binnenstad van Groningen. Primeur deze meikermis is de Reactor op de Grote Markt.

De Reactor biedt snelheid en heftige G-krachten. Ingrediënten zijn volgens kermisingroningen.nl: “een sterke maag…”.

Maar liefst 65 attracties staan opgesteld op de Grote Markt, Vismarkt en Ossenmarkt. Tal van sensationele attracties zoals Break Dance, Super Mouse, botsauto’s, de Booster Maxxx, Ultimate X-factory, het Reuzenrad en nog veel meer is te vinden op de drie pleinen. Voor de kinderen zijn er attracties als de familieachtbaan, draaimolens en de Jungle Adventure Buggys’s.

Nostalgische kermis op de Ossenmarkt

Op de Ossenmarkt verrijst een complete nostalgische kermis. Een ouderwets podium zweefmolen, een mini reuzenrad, de bootjesmolen, de Cakewalk, de Calypso, het echte vermaak van vroegere tijden is er te vinden. Op deze kermis ontmoet het verleden het heden.

De ritprijzen zijn ook nostalgisch, want alle attracties kosten 1 euro per rit.

Moederdag, zondag 13 mei

Speciaal voor moederdag worden moeders speciaal van 13.00 uur tot 17.00 uur verwend op de Vismarkt en Ossenmarkt. Moeders krijgen een leuke attentie en de kinderen kunnen zich gratis laten schminken.

Dinsdagmiddag 15 mei is er van 13.00 uur tot 15.00 uur een speciale middag voor mensen met een beperking. De attracties hebben aangepaste ritten, er is minder harde muziek en minder blinkende verlichting.

Opa, Oma en kindermiddag

Opa’s en oma’s krijgen woensdagmiddag 16 mei tussen 13.00 uur en 17.00 uur tijdens de Opa, Oma en kindermiddag bij het Horecaplein op de Vismarkt en het kermiscafé op de Ossenmarkt gratis een kopje koffie met een plak echte Groninger koek aangeboden door Knol’s koek.

De kinderen kunnen zich gratis laten schminken op de Vismarkt en Ossenmarkt.

Ook kunnen kinderen knuffelen en op de foto met de kermismascotte Lucky Loeks tijdens de Meet & Greet.

Maximale ritprijs en Kermiseuro

Op de Groninger Meikermis geldt een maximale ritprijs. Voor de Grote Markt en Vismarkt voor kinderattracties geldt maximaal 2 euro en voor het grootvermaak 2,50 euro. Ook is er de Kermiseuro, die vanaf zaterdag 5 mei op de warenmarkt in Groningen verkregen wordt bij besteding van 5 euro.

De Mei Kermis is van donderdag 10 mei tot en met Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei.

Voor meer informatie: kermisingroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen