Alela Diane naar De Oosterpoort

Alela Diane.
Alela Diane.
Foto: De Oosterpoort

Alela Diane komt donderdag 1 november met haar ingetogen en fraaie liedjes naar De Oosterpoort in Groningen.

Haar aangename psychedelische folk wordt gerekend tot de New Weird America, net als de songs van haar goede vriendin Joanna Newsom. Dat wordt dus een heerlijk avondje bij het kampvuur.

Wegdromen

Heerlijk wegdromen in de keuken bij het gitaarspel van haar vader, dat zijn de eerste herinneringen van Alela Diane (1983). De Californische singer-songwriter en gitarist leerde zichzelf gitaarspelen door het schrijven van liedjes en keert daarbij nog steeds terug naar de zo vertrouwde fingerpicking style van haar vader.

Heart and soul

Op negentienjarige leeftijd bracht ze haar debuutalbum Forest Parade” in eigen beheer uit. Daar was al iets van het grote talent van Diane te horen, maar met de opvolger ‘The Pirate’s Gospel’ uit 2006 was haar naam gevestigd. De meeslepende nummers vonden een groot publiek. “A campfire folk gem perfect for the summer festivals. (…) This is an album with heart, soul and, above all, originality”, schreef NME.

“Moedig en breekbaar”

Alela heeft inmiddels tienduizenden kilometers door Europa en de Verenigde Staten getourd en is een geraffineerd artieste geworden. Haar nummers gaan over het leven, over de liefde, verlies, nostalgie en geluk. Ze heeft solo akoestisch opgetreden, met een meedogenloze band en alles daartussenin.

Begin dit jaar verscheen haar vijfde album ‘Cusp’. Diane zingt daarop over de geboorte van haar kind, het moederschap en vrouwelijkheid.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen