Groningen twee dagen in teken van Koningsnacht en Koningsdag

Foto: Jan Buurma

Groningen staat vanaf vandaag twee dagen in het teken van Koningsnacht en Koningsdag.

Naast het bezoek van de koninklijke familie, de vrijmarkt in het Noorderplantsoen en in de wijken zijn er veel mogelijkheden voor een gezellige dag uit.

Zowel tijdens Koningsnacht als Koningsdag treden bekende artiesten en dj’s op, van Fresku tot Di-Rect, van Tim Akkerman sings The Boss, Orange Skyline tot Kensington, DJ Julian en het Noordpoolorkest.

Koningsnacht – donderdag 26 april

Naast de optredens kan gedanst worden op het Poeleplein bij ‘King’s Dance Square’, een disco en dancefeest. De Ossenmarkt staat voor bluesliefhebbers compleet in het teken van de blues. Binnen- en buitenpodia’s zijn te vinden aan het Zuiderdiep en de Ellebogen met live muziek en DJ’s.

Nieuw dit jaar is het foodfestival ‘Achter de Ellebogen’. Op het Vishoekplein bij de Hoge der A zijn verschillende foodtrucks, voor een lekker hapje en drankje. Ook is er muziek van DJ ‘Radio de Koperen Hond’. Openingstijd: van 19.00 uur tot 01.30 uur.

Hip Hop en R&B liefhebbers kunnen terecht bij DOT waar Nederlandse DJ’S op het programma staan en ook dit jaar tijdens Koningsnacht is Noisa Invites te vinden in De Oosterpoort.

In het Stadspark is het jaarlijkse Helden van Oranje, het meezingfeest met onder andere André Hazes, Nielson, Wolter Kroes, Lange Frans en Danny de Munk te bezoeken. Voor meer informatie: www.deheldenvanoranje.nl/groningen

Koningsdag – vrijdag 27 april

Van 9.00 uur tot 17.00 is de Vrijmarkt te bezoeken in het Noorderplantsoen. In de Westerhaven is nieuw dit jaar een Kindervrijmarkt speciaal voor en door kinderen te bezoeken van 10.00 uur tot 18.00 uur. Van 13.00 tot 17.00 uur is er een kinderprogramma met De Liedjesbende en DJ Sebastien op het podium.

In DOT is vanaf 12.00 uur Soul Sonic, een minifestival waar soul, funk, disco, en old school hip-hop classics centraal staan. Voor kinderen draait hier een leuke film in de bioscoop.

Op de Vismarkt is het hoofdpodium van 13.00 uur tot 23.00 uur te bezoeken met optreden van allerlei artiesten en DJ’s, zoals DJ Julian, Noordpoolorkest, Orange Skyline en Kensington.

‘Kennis is Koning! is te bezoeken op het Harmonieplein van 14.00 uur tot 18.00 uur. Young Academy Groningen en Science LinX rollen de loper uit voor alle nieuwsgierige kinderen. Er zijn luister-, vraag-, denk- en doe-activiteiten op diverse wetenschapsgebieden. Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG begeleiden de kinderen.

Op het Poeleplein is van 14.00 uur tot 00.00 uur: King’s Live Square, een gezellig Top 40- feest, afgewisseld met een DJ. Vanaf 20.00 uur draait hier non-stop een DJ.

Het FamiliePlein is op de Ossenmarkt van 13.00 uur tot 19.00 uur te bezoeken. Voor families met kinderen van 0 tot 12 jaar zijn hier verschillende kinderactiviteiten, waaronder een optreden van een Kidsband.

Het Grachtenfestijn is op de Diepenring van 15.00 uur tot 17.00 uur. Een parade van oranje versierde boten vaart over het water rond de binnenstad. De start is bij het Ludinaterras aan de Turfsingel, nabij de Ebbingebrug en eindigt bij de Vissersbrug, die de Hoge en Lage der A verbindt.

Bij diverse kroegen aan het Zuiderdiep is van 15.00 uur tot 21.00 uur een buitenpodium met live muziek. Het programma is gevarieerd met tal van bands en DJ’s.

Ook nieuw dit jaar is bij de Hoge der A het Foodfestival ‘Achter de Ellebogen’, met diverse foodtrucks en mogelijkheid om wat te drinken. DJ ‘Radio de Koperen Hond’ zorgt voor de muzikale omlijsting.

Op het Emmaplein en Ubbo Emmiussingel (Emmaplein-zijde) is ‘Groningen gezondste stad van Nederland’ te vinden. In de ‘Blue Zone’ kan iedereen van 9.00 uur tot 17.00 uur genieten van gezonde hapjes en drankjes én meedoen aan leuke clinics en spellen.

Aan de Ubbo Emmiussingel, Hereplein-zijde) is van 9.00 uur tot 17.00 uur dans en muziek. Hier kan meegedaan worden aan verschillende activiteiten en genoten worden van shows op het gebied van zang en dans.

Het Kingsland Festival is te bezoeken in het Stadspark van 14.00 uur tot 24.00 uur. Voor meer informatie en kaarten: kingslandfestival.nl/groningen

Kijk voor alle informatie: koningsdag.groningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen