Uittips voor zaterdag 21 april

Foto: Publiek Domein

Lekkere regionale en seizoensgebonden producten bij streekmarkt Verhildersum, Onthulling bloeiend monument bij Bloeifeest, ligconcert Canto Ostinato in de Der Aa-kerk of naar het cabaret bij de 31ste Finalistentour van het Gronings Studenten Cabaret Festival zijn een aantal mogelijkheden om er op uit te gaan.

Streekmarkt Verhildersum

Vandaag is de streekmarkt van Verhildersum, bij de museumboerderij van borg Verhildersum weer te bezoeken. Op de streekproductenmarkt zijn verse, regionale en seizoensgebonden producten te vinden. Vlees, vis, kaas, groente en fruit, maar ook chocola, vruchtensappen en taartjes. Ook kan men terecht voor een bijzonder cadeautje.

De markt is van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie: verhildersum.nl

Bloeifeest: Verzet tegen gaswinning staat in bloei

Vandaag wordt het ‘Bloeifeest’, het verzet tegen gaswinning georganiseerd. Het monument wordt geopend. In november werden duizenden bloembollen gepoot. Deze staan symbool voor de mensen met schades. De bloemen bloeien inmiddels bijna allemaal in bloei. Van 13.00 uur tot 21.00 uur wordt een groot gesprek georganiseerd over dromen voor Groningen en hoe die samen te realiseren. Locatie: rotonde N999 Uithuizen. Tijd: tussen 13.30 en 21 uur. Voor meer informatie klik hier.

Ligconcert Canto Ostinato

Liggend op een matje of zittend op een stoel kan deze avond genoten worden van het ‘Canto Ostinato ligconcert® in de Der Aa-kerk. Het duo Sandra en Jeroen van Veen spelen op twee vleugels de Canto Ostinato van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Het Canto Ostinato is misschien wel een van de bekenste stukken uit de Nederlandse klassieke muziekgeschiedenis.

De aanvang is om 20.30 uur. Locatie: De Der Aa-kerk, Akerkhof 2 in Groningen.

Voor meer informatie: blgroningen.nl

Groninger Studenten Cabaret Festival – Finalisten Tour

Deze avond staat de 31ste Finalistentour op het programma in het Usva-Theater. De drie finalisten Luuk van der Vaart, Tim Alpherts en Daan van der Hoeven willen na de finale op 10 november vorig jaar in de Stadsschouwburg de rest van Nederland hun talent laten zien.

Daan van der Hoeven werd bekroond met de Juryprijs, Tim Alpherts won de Persoonlijkheidsprijs en Luuk van der Vaart ging naar huis met de lovende Publieksprijs.

Publiek kan genieten van cabaret van de toekomst. De aanvang is om 20.30 uur. Locatie: Usva-Theater, Munneholm 10 in Groningen.

Voor meer informatie: www.gscf.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen