Singer-songwriters Jolie Holland en Samantha Parton komen naar de Lutherse Kerk

Jolie Holland & Samantha Parton.
Jolie Holland & Samantha Parton.
Foto: ©Marilyn Cvitanic

De singer-songwriters Jolie Holland en Samantha Parton komen op 8 september naar de Lutherse Kerk voor een TakeRoot presents concert.

Jaren geleden kwamen Jolie Holland en Samantha Parton al samen als de stichters van de populaire meidengroep The Be Good Tanyas. Nu vijftien jaar later, hebben ze nog steeds een sterke muzikale en persoonlijke band en komen de twee dames opnieuw samen. Het debuutalbum Wildflower Blues is een uiting van hun hereniging.

Wildflower Blues

Twintig jaar geleden ontmoetten de dames Jolie Holland en Samantha Parton elkaar voor het eerst op een straathoek in East Vancouver. Nu zijn ze opnieuw samengekomen met nieuwe ideeën en creatieve inzichten.

Het debuutalbum Wildflower Blues staat symbool voor hun hereniging en is het begin van een nieuw hoofdstuk in hun creatieve relatie. Op de tien tracks van het album kun je invloeden horen van jazz, blues, country, folk, rock en soul. Wildflower Blues bevat voornamelijk nummers die geschreven zijn door Holland en Parton, maar bevat ook covers van nummers van Bob Dylan, Michael Hurley en Townes Van Zandt.

Jolie Holland

De in Texas geboren zangeres en gitariste Jolie Holland staat bekend om haar eigenzinnige en experimentele muzikale benadering waarmee zij elementen uit de folk, country, rock, jazz en blues op uiterst boeiende en verrassende wijze samenbrengt en voorziet van haar unieke, duistere sound. Niet voor niks wordt zij gerekend tot de zogenoemde New Weird America-stroming waartoe ook acts als Bon Iver, Akron/Family en Animal Collective behoren.

Samantha Parton

Singer-songwriter Samantha Parton heeft een groot deel van haar leven met haar gitaar door Amerika gereisd en deed enorm veel inspiratie op in het zuiden van de VS. Samen met Jolie Holland richtte deze Canadese singer-songwriter de meidengroep The Be Good Tanyas op waarmee ze frisse popmuziek met flarden van folk en country brachten.

De aanvang is om 20.00 uur.

Locatie

Lutherse kerk, Haddingestraat 23 in Groningen

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen