Uittips voor zaterdag 14 april

Foto: De Redactie

Er zijn veel mogelijkheden vandaag om erop uit te gaan, van Ommelander Markt tot Vintage Kleding in de Der Aa-kerk, de Noorderlingen ‘Wijd Open’, VETstival: de viering van 10-jarig bestaan popkoor VET, Paul de Munnik en nog veel meer. Hieronder een overzicht van de vele mogelijkheden

Ommelander Markt

Vandaag van 10.00 uur tot 17.00 uur is de Ommelander Markt te bezoeken op het Harmonieplein aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat in Groningen. De markt biedt verse streekproducten uit de regio. Van jam tot allerlei soorten kaas, chocolade, verse soepen, fruit, melk, vis en zeep. Een primeur zijn de asperges van Grol deze zaterdag.

Nieuwbouwdag

Zaterdag 14 april is tussen 11.00 en 15.00 uur een groot aantal nieuwbouwprojecten aanwezig op de Groningse Nieuwbouwdag in Vesta Woonforum. Projecten uit Meerstad, Haren, Eelderwolde en Groningen presenteren zich aan huizenzoekers.

In Groningen gaat het onder meer om het Oosterparkkwartier, Powerhouse, Helpermaar en Reitdiep en Meerstad.

Op de informatiemarkt is allerlei informatie te krijgen over de nieuwbouwprojecten in en om Groningen. Kijk voor meer informatie: groningenwoont.nl

Bierfestival Groningen

Vandaag is de laatste dag van de achtste editie van Bierfestival Groningen te bezoeken in de Martinikerk in Groningen. Nationale en internationale tapbieren en bieren op fles en masterclasses en wedstrijden staan op het programma, dat afgelopen woensdag begon. Daarnaast wordt voor de zevende keer een bier- en spijswedstrijd georganiseerd op zaterdag. Bezoekers kunnen ‘horen, zien, ruiken, proeven en genieten’ bij Bierfestival Groningen. Kijk voor meer informatie: bierfestivalgroningen.nl

Vintage kleding in de Der Aa-kerk

De der Aa-kerk is dit weekend weer gevuld met kledingrekken vol leuke vintage kleding uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Liefhebbers van vintage kleding kunnen op zoek naar een leuke outfit. Bijzonder aan deze kledingverkoop is dat de kleding niet per stuk is geprijsd, maar per kilo wordt afgerekend. Bezoekers betalen vijftien euro per kilo kleding.

Van jurken en jassen tot denim en van tassen tot schoenen en broeken. Er is een pasruimte aanwezig met spiegels, ook staan er weegschalen in de kerk om tussendoor de gekozen vintage vondsten te wegen.

De Vintage Kilo Sale, georganiseerd door The Vintage Rebel is van 12.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis.

De Noorderlingen WIJD OPEN!

De Noorderlingen – vooropleiding theater gooit vandaag de deuren WIJD OPEN! Spelers en makers nemen het Grand Theatre voor één dag over. Een ‘open huis festival’ dat af én onaf werk toont: van solo tot expo, van de voorstelling Анна Каренина tot Noorderlingen OldSkool. Ervaar wat De Noorderlingen is, doet en maakt!

Met Анна Каренина – The Making Of, de Productiegroep van De Noorderlingen bewerkt Tolstojs beroemde verhaal, Kunst x 7 , waarbij zeven Productiegroep leden van De Noorderlingen hun eigen artistieke project tonen: van een solo performance tot foto-expo en Work in Progress: Wat ontstaat er eigenlijk allemaal binnen de muren van het rovershol dat wij De Noorderlingen noemen? WIJD OPEN geeft je de unieke én exclusieve kans om daar achter te komen!, en als afsluiter…’Dikke OldSkool Afsluiter’ Karaoke? Een band? Een dj? Waar de avond mee afgesloten wordt is nog een verrassing. Kijk voor meer informatie: denoorderlingen.nl

VETstival: viering 10-jarig bestaan Popkoor VET

POPkoor viert vandaag het 10-jarig bestaan met het VETstival. Tijdens het VETstival, het jubileumconcert wordt een spetterend optreden gegeven met gouwe ouwe en nieuwe nummers, er is een band, er zijn gastoptredens en er is een multifunctionele zaal waarvan elke hoek is benut voor iets leuks en na het concert kan gedanst worden.

VETstival is van 20.00 uur tot 1.00 uur. Locatie: Plaza Danza Zaalverhuur, Boterdiep 20a in Groningen. Kijk hier voor meer informatie.

Paul de Munnik bij Plato en theatertour in De Oosterpoort

Paul de Munnik geeft vandaag een instore concert en signeersessie bij Plato Groningen, in de Ebbingestraat van 15.30 uur tot 16.30 uur. De Munnik komt een akkoestische set spelen en signeert daana zijn solo albums.

’s Avonds geeft Paul de Munnik samen met band en concert in De oosterpoort om 20.30 uur. De Munnik komt deze theatertour met zijn nieuwe album ‘Goed Jaar’, dat vrijdag 16 maart is uitgekomen naar Groningen. De Munnik komt met nieuwe liedjes, een aantal covers en zelfs een paar Acda en De Munnik klassiekers. Lees ook: Paul de Munnik naar de Oosterpoort op zaterdag 14 april, met een speciaal filmpje gericht aan de inwoners van en rond Groningen.

Museumdag bij het Nationaal Busmuseum Hoogezand

Het is feest bij het Nationaal Busmuseum in Hoogezand. Het bestaat namelijk veertig jaar. De jaarlijkse Museumdag wordt vandaag gehouden en heeft een extra feestelijk tintje.

Tussen 10 uur en 16 uur worden de bussen gepresenteerd die vroeger de dienstregeling verzorgden. Ook kunnen bezoekers een ritje maken met zo’n bus zoals de DAM 154 of de Veonn 1671. Bezoekers kunnen ook een ritje maken met de Qbuzz waterstofbus.

Het busmuseum biedt verder miniatuur bussen, vrachtauto’s en treinen. “Concordia” Siddeburen levert deze dag een muzikale bijdrage. Kijk voor alle activiteiten en meer informatie: www.nationaalbusmuseum.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen