Uittips zaterdag 18 juli

Foto: CC BY - SA 3.0 /Wikipedia Commons/ Bernard Bodo

Dit weekend staat bol van de festivals: Muziek, dans en gedichten en nog veel meer.

 • Peter de Grote Festival
  Het grootste kamermuziekfestival van het Noorden, is van 15 tot en met 25 juli in Groningen. Tijdens het 11-daags festival worden zo’n 50 concerten gegeven. De concerten vinden plaats op bijzondere locaties.
  Lees ook: Peter de Grote Festival

 • Dichters in de Prinsentuin
  Dichters in de Prinsentuin is dit jaar van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juli. Het Groningse poëziefestival, één van de grootste poëziefestivals van Nederland, vindt plaats in de historische Prinsentuin.1024px-Prinsentuin_Groningen3

Vele tientallen dichters, zowel professionals als getalenteerde amateurs dragen voor uit eigen werk. Sommige programma-onderdelen zijn naast de prachtige renaissancistische Prinsentuin, in het hartje van Groningen ook in de Puddingfabriek.

Lees voor meer informatie: Dichters in de Prinsentuin

 • Noisia Invites Festival
  Zaterdag 18 juli vindt het eerste Noisia Invites Festival plaats op het Ebbingekwartier. Toonaangevend in de elektronische muziek. meerdere muziekstijlen worden aangeboden naast de gebruikelijke Drum & Bass. Grime, future beats, house, hiphop en dubstep zijn te onderscheiden.
  noisa invitesTijd en locatie
  18 juli 2015 van 15.00 uur tot 00.00 uur. Het Ebbingekwartier, ingang Bloemsingel.

  Lees ook: Noisia Invites Festival

 • Dance at the Beach festival
  Zaterdag 18 juli vindt voor de 4e keer Dance at the Beach plaats bij de Kardingerplas. Het festival is van 15.00 uur tot 00.00 uur.

  Lees ook: Dance at the Beach bij de Kardingerplas

 • Zomercafe Melodica Festival Groningen
  Zaterdag 18 juli vindt het eerste Zomercafé: Melodica Festival Groningen plaats in Vera Groningen. Groningen heeft een sterke singer-songwriter scene en Melodica Festival is maar één zo’n output, meldt Vera-groningen. Het is een internationaal festival dat dit jaar op het eerste Zomercafé van het jaar wordt georganiseerd. De variatie in muziek is zeer gevarieerd, van country/rockabilly tot aan folk en lo-fi pop. De complete line-up is hier te lezen.
  Het festival begint om 21.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden