Lezing Infoversum: ‘New Horizons passeert Pluto’

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Wutsje

Dinsdag 14 juli om 19.30 uur organiseert Infoversum samen met Blaauw Sterrenwacht een speciale show ‘New Horizons passeert Pluto’.

Deze dinsdag scheert de “New Horizons” ruimtesonde na een reis van 9 jaar en meer dan 5 miljard kilometer langs dwergplaneet Pluto. Het is een speciale show met spectaculaire beelden op het gigantische full dome scherm van 630 m2.

Nog nooit zó dichtbij Pluto
Sterrenkundige Marlies van de Weijgaert neemt het publiek mee op de reis die New Horizons heeft afgelegd door het zonnestelsel.

De ruimtesonde is op zijn lange reis naar Pluto langs Jupiter gevlogen waarbij hij de banen van Saturnus en Uranus inmiddels is gepasseerd. De foto’s van New Horizons overtreffen nu al de scherpste Hubble opnames van Pluto en zijn vijf maantjes.

Bij de dichtste nadering op 14 juli is de sonde nog maar 12.500 kilometer verwijderd van het oppervlak van de dwergplaneet, ongeveer zo dichtbij als een GPS satelliet bij de Aarde. Naarmate de ruimtesonde dichterbij nadert, geven de beelden meer en meer detail prijs van deze verre ijskoude en nog onbekende wereld. Nog nooit eerder zagen we Pluto van zo dichtbij!

Voor meer informatie en tickets: infoversum.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden