New Attraction Block Jam in Groningen

Foto: Urban House Groningen

New Attraction Block Jam 2015 vindt zaterdag 4 juli en zondag 5 juli plaats in Groningen. De Block Jam laat dit weekend actuele urban arts zien met een bomvol programma.

Meer dan tweehonderd artiesten uit binnen- en buitenland treden op tijdens de New Attraction Block Jam. Het programma is verspreid te zien op drie locaties: Simplon, NP3 en op het Ebbingekwartierterrein. De programmering bestaat uit showcases, battles, gelegenheidsproducties en optredens van artiesten uit binnen en buitenland.

Programma 4 juli:

  • Op 4 juli staat spoken word volop in de aandacht. In Simplon geven vijf Poetry Circles uit Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Groningen een voorstelling.
  • Cinematic DJ Irie scratcht woord, muziek en beeld en creëert daarmee een boodschap, een verhaal in een historische context van beelden, die we herkennen en ons ook zullen verrassen.
  • Op deze dag is de opening van de Word Expo in NP3. Woord en beeld ontmoeten elkaar in deze expositie. De Word Expo bestaat uit werk van lettertekenaar Stefan Kroeze, graffitikunstenaar Roy Schreuder, beeldend kunstenaar Koen de Graaf, beeldend en graffitikunstenaar Elroy Gramsbergen, fotograaf Rick Slagter en beeldend kunstenaar Asmaya Kayal.

Programma 5 juli:
5 juli is een dag vol met muziek, spoken word, dans, sport en graffiti.

  • De beste studio dansers uit de stad zijn te zien in een productie van Stephen Aspinal, een contemporary hiphop choreograaf uit Engeland.

Dans

  • Nationaal bekende rappers Diggy Dex & Reazun maken een speciale productie met Groningse rappers Haas, Drico en Roberto Tan.
  • Graffiti writers uit alle windstreken komen om een piece te zetten.

Graffiti

Vele dans en muziek acts laten hun beste nummers zien en horen.
Dansers dagen elkaar uit in de battles. Skaters en BMXers laten hun tricks zien. Hosts Jeroen Russchen en MC Sherlock en DJ’s C-Ment en Mr MadPac zorgen voor een warm ontvangst van artiesten en publiek.

Een breed gezelschap aan talentvolle artiesten uit stad, ommeland, binnen en buitenland doen mee aan deze New Attraction Block Jam.

Jeru the Damaja
De Block Jam sluit af met een concert van de Amerikaanse raplegende Jeru the Damaja, die zal zorgen voor een spectaculaire Brooklyn style hiphop show.

Persfoto - Amerikaanse hiphop legende Jeru the Damaja

De Block Jam is gratis toegankelijk.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 4 juli van 16.00 uur tot 23.00 uur en op zondag 5 juli tussen 13.00 uur en 19.00 uur.

Voor meer informatie en het programma: urbenhousegroningen.com en Facebook.com/urbanhousegroningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden