Tweede editie van Roald Dahl Festival trekt opnieuw 4.000 bezoekers

Foto: © Bob de Vries

De tweede editie van het Roald Dahl Festival heeft opnieuw net als vorig jaar zo’n 4.000 bezoekers getrokken.

Het festival had als thema magie en werd georganiseerd door het Groninger Forum. Drie dagen lang stonden de locaties van het Groninger Forum volledig in het teken van het erfgoed van Roald Dahl met een magisch mooi programma: variërend van diverse films tot een optocht, van magische dieren prepareren tot knettergek koken en van een Fantasielab tot een animatiestudio.

Films, Fantasielab, bonte optocht, Magische dieren en Knettergek Koken

In het filmtheater aan het Hereplein vertoonde het Groninger Forum de leukste, gekste en magische films. Populaire en uitverkochte films waren onder andere de nieuwste Roald Dahl film Gruwelijke rijmen, maar ook Matilda en de GVR waren populair. De nieuwe film Paddington 2 kon ook rekenen op volle zalen.

In het Fantasielab in zaal 2 verkenden vele kinderen de betoverende wereld van Roald Dahl. Ze maakten er hun eigen dromensoep, oefenden in Sjakies chocoladefabriek, gingen toverdansen en zetten van alles in werking in Dahl’s betoverde schrijvershut.

Ook de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat stond in het teken van Roald Dahl, met veel (gratis) activiteiten. Het festival werd afgetrapt met een bonte stoet van kinderen en volwassenen die luid toeterend door de binnenstad gingen tijdens de Roald Dahl optocht.

Daarnaast keken vele kinderen ingespannen toe tijdens de lezingen magische dierenverhalen van DoeZoo en Zoo Bizar. Op zaterdag sloot het festival af met een workshop Knettergek Koken, waarin kinderen onder andere eetbaar snot maakten.

Voorafgaand aan het festival toerde een workshop ‘Magische Wezens maken’ langs de bibliotheken van het Groninger Forum in de wijken Beijum, Selwerd, Hoogkerk, Lewenborg, Vinkhuizen en De Wijert.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden