Uittips voor tweede kerstdag

Foto: Publiek Domein

Vandaag tweede kerstdag naar het overdekte Kerstplaza, het circus of luisteren naar kerstliederen en genieten van kaarslicht, ook is de Kerstverhalen-estafette in Museum Wierdenland te bezoeken.

Kerstplaza

Kerstplaza, de grootste overdekte winterkermis van Nederland is vandaag te bezoeken. Van draaimolens tot botsauto’s, touwtje trekken of een ritje in de achtbaan, kan allemaal. Daarnaast een wintermarkt of voorstelling bezoeken kan ook bij Kerstplaza. Vandaag te bezoeken van 11.00 uur tot 19.00 uur. Voor meer informatie: kerstplazagroningen.nl

Groot Winter Kerstcircus Groningen

Het Groot Winter Kerstcircus Groningen met Siberische steppenkamelen, paarden en honden, clowns en luchtacrobatiek is vandaag te bezoeken om 15.00 uur. De verwarmde circustent is te vinden aan de Bornholmstraat tegenover de Bauhuis.

Voor meer informatie: www.circus-renz-berlin.nl.

Kaarslicht en muziek in de Menkemaborg

Op Tweede Kerstdag branden er echte kaarsen in de Menkemaborg van 12.00 uur tot 16.00 uur. Organist Hans Nomen speelt op het kabinetorgel passende Duitse en Franse barokmuziek.

Bezoekers gaan terug in de tijd en kunnen een kijkje nemen bij de familie Alberda in de 18e eeuw. Hoe zou het leven en wonen zijn zonder elektriciteit, waterleiding en centrale verwarming?

De kamers werden in die tijd verlicht door de brandende haard, allerlei olielampjes en vooral kaarsen. De kamers zijn versierd voor de kersttijd. Er staat geen kerstboom in de borg, want dat was nog niet gebruikelijk in de 18e eeuw.

Voor meer informatie: menkemaborg.nl.

Kerstverhalen-estafette in Museum Wierdenland

Medewerkers van Museum Wierdenland zorgen voor een sfeervolle middag tweede kerstdag. Zij lezen bekende en minder bekende verhalen voor in een feestelijke sfeer met warme chocolademelk en gl├╝hwein. De verhalen zijn niet lang, zodat bezoekers op ieder moment kunnen aanschuiven.

De verhalenestafette is tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Locatie: Museum Wierdenland, Van Swinderenweg 10 in Ezinge.

Voor meer informatie: www.wierdenland.nl/verhalenestafette

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden