Uittips voor zondag 24 december

Archief De Redactie
Foto: Jan Buurma

Schaatsen op de Grote Markt en de Sneeuwzusjes Anna en Elsa ontmoeten, naar het wintercircus Arlette Hanson, het IJsfestival met mooie ijskunstwerken, het groot Winter Kerstcircus bezoeken of meedoen aan verschillende activiteiten bij Zeehondencentrum Pieterburen, het is allemaal mogelijk deze dag voor kerstmis.

Sneeuwzusjes Anna en Elsa ontmoeten bij Groningen on Ice

De sneeuwzusjes Anna en Elsa komen vandaag bij de ijsbaan op de Grote Markt in Groningen. Om 14.30 uur geven zij een spetterende show vol met dans en zang. Vervolgens kunnen kinderen tussen 15.00 uur en 16.30 uur op de foto met hun idolen.

Daarnaast kan geschaatst worden bij Groningen on Ice, dat compleet aangekleed is in een sfeervol ‘Frozen’ thema. Ook kunnen bezoekers terecht in het gezellige en verwarmde horecapaviljoen van De Drie Gezusters, dat prachtig uitzicht geeft op de ijsbaan. De ijsbaan is vandaag geopend van 10.00 uur tot 23.00 uur. Voor meer informatie: groningenonice.nl

Wintercircus Arlette Hanson in MartiniPlaza

In de MartiniPlaza is vandaag het wintercircus Arlette Hanson. De 39ste productie ‘Fraaie Fratsen’ biedt acrobatiek, jongleurs, live muziek en humor en is een echte familishow.

Medewerkers van pretpark Fratsenland neemt het publiek mee waarbij messen en hoeden door de lucht vliegen, handstanden op botsauto’s en nog veel meer wordt gebracht door de internationale cast.

De show is ook toegankelijk gemaakt voor blinde en slechtziende mensen door de aanwezigheid van twee blindentolken. De voorstelling is om 15.00 uur. Voor meer informatie: martiniplaza.nl.

IJsfestival

In de binnenstad vindt het IJsfestival op de Vismarkt plaats. Chef Icecarver Peter en zijn collega’s laten spectaculaire demonstraties met ijssculpturen zien. Ze maken iconische ijskunstwerken die symbool staan voor Groningen, zoals bijvoorbeeld de Martinitoren. Ook kan het publiek zelf aan de slag. Er zijn workshops, een ijsselfie blok en de kleinsten kunnen muntjes uithakken voor de ijsbaan.

Groot Winter Kerstcircus

Vandaag is het groot Winter Kerstcircus van Circus Renz te bezoeken. Van Siberische steppenkamelen, paarden en honden tot (lucht)acrobatiek en clowns zijn te vinden in de verwarmde circustent in kerstsfeer.

Het circus is te vinden op de hoek van de Helsinkistraat en de Bornholmstraat in Groningen, tegenover de Bauhaus. Lees ook: Groot Winter Kerstcircus en talentenjacht in Groningen Voor meer informatie: cirucus-renz-berlin.nl

Kerstvakantie in Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen organiseert tal van activiteiten voor kinderen en volwassen in de kerstvakantie.

Dagelijks zijn er speciale wintervertellingen in de filmzaal die voor de gelegenheid omgetoverd is in een sfeervol winters landschap. Daarnaast zijn er rondleidingen achter de schermen (10.30 uur, 11.30 uur, 13.30 uur, 15.30 uur). Bezoekers komen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek, waaronder de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte.

Ook zijn er speciale kinderrondleidingen om 12.00 uur en 14.30 uur. Kinderen kruipen in de rol van Zeehondenverzorger, en ‘onderzoeken’ een aangespoelde (knuffel)zeehond in de intakekamer, waarna ze een behandelplan opstellen.

Tijdens de parasietenshow (13.30 uur) leren kinderen en volwassenen meer over waarom dit diertje zo graag in zeehonden leeft. Via een microscoop kunnen de parasieten van dichtbij bekeken worden. Tijdens Wintervertellingen om 11.00 uur en 15.00 uur wordt in een winters landschap een boeiend verhaal verteld over Grijze zeehonden en hun witte pups, die rond de Kerst meestal ook te zien zijn in het Zeehondencentrum.

Het Zeehondencentrum is tijdens de kerstvakantie dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Voor meer informatie:www.zeehondencentrum.nl/kerstvakantie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden