Kerstconcert Roder Jongenskoor in de Der Aa-kerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Het Roder Jongenskoor zingt op kerstavond bij kaarslicht traditionele en eigentijdse Christmas carols in de Der Aa-kerk in Groningen. Deze worden afgewisseld met negen advents- en kerstlezingen.

Deze traditie van Lessons and Carols is tachtig jaar geleden ingezet door het King’s College Choir uit Cambridge. Al meer dan twintig jaar draagt het Roder Jongenskoor deze kersttraditie uit in Nederland. Net als in Cambridge zingen de jongens bij lessenaars met kaarsen en worden de aanwezigen enkele keren uitgenodigd om een couplet van een carol of hymne mee te zingen.

Roder Jongenskoor

Het in 1985 opgerichte Roder Jongenskoor is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse koormuziek. Dirigent is Rintje te Wies. Hij is tevens artistiek leider van de Stichting Koorschool Noord Nederland.

De afgelopen jaren heeft het Roder Jongenskoor meegewerkt aan veel producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthaüs Passion, het War Requiem, de Saint Nicolas Cantata en de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler.

King’s College Choir

Het Choir of King’s College Cambridge is de beroemdste representant van de eeuwenoude en nog zeer geliefde Engelse koortraditie. De wortels van het ensemble liggen in de vijftiende eeuw, toen koning Henry VI een jongenskoor oprichtte voor de muzikale begeleiding van kerkdiensten. Inmiddels is er veel veranderd, maar de jongens zingen nog dagelijks in de kapel gedurende het academiejaar.

De aanvang is om 19.30 uur.

Entree

Kaarten kosten in de voorverkoop € 18,50 en aan de kassa 20 euro. (Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang met kaart).
Kaarten zijn verkrijgbaar op tickets.daannijman.nl en roderjongenskoor.nl. Ook zijn kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Daan Nijman in Roden, Boekhandel Van der Velde in Groningen of telefonisch: 06-441 081 92

Locatie

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden