Kerstconcert Roden Girl Choristers in de Der Aa-kerk

Roden Girl Choristers.
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

De Roden Girl Choristers sluiten het jaar af met een sfeervol kerstconcert op zaterdagavond 23 december in de Der Aa-kerk in Groningen.

Tijdens het ‘Festival of Lessons and Carols’ worden korte lezingen afgewisseld met koorwerken. Het festival biedt een gevarieerd programma met solisten en meerstemmige composities.

Festival of Lessons and Carols

Naast traditionele carols, zoals Once in royal David’s city en Hark, the Herald Angels Sing, zingt het koor een paar werken in een moderner jasje. Onder andere een deel uit A Ceremony of Carols van Benjamin Britten.

Ook maakt het koor een uitstapje naar werken van Nederlandse componisten. Een bewerking van Silent Night door Margaretha Christina de Jong en een zetting van het Magnificat door Sietze de Vries. Van componist John Rutter zingen de choristers Nativity Carol. Sietze de Vries begeleidt het koor op het orgel.

Ontwikkelen van jong zangtalent

Het meisjeskoor bestaat sinds 2000 en zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. De dynamische groep meiden staat onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries.

Anglicaanse koortraditie

Geschoeid op Anglicaanse leest, wordt het koor geïnspireerd door het heldere en open klankidioom van Engelse jongens- en meisjeskoren. Ook wat repertoirekeus betreft vormt de Anglicaanse koortraditie een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Er vinden regelmatig studiereizen naar Engeland plaats. Uitwisselingen met collega-koren uit Engeland, zoals dat van St. John’s College in Cambridge en het University Choir van St. Andrews dragen ook bij aan de muzikale vorming van de choristers. Het koor musiceert op topniveau en heeft een plaats op de belangrijkste concertpodia in Nederland en in het buitenland.

De aanvang is om 20.00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar op:  rodengirlchoristers.nl en tickets.daannijman.nl

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Boekhandel Daan Nijman in Roden, Boekhandel Van der Velde in Groningen of telefonisch: 06-44108192.

Locatie

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden