Uittips voor zaterdag 25 november

Foto: De Redactie

Deze zaterdag naar de Ommelander Markt, genieten bij IDFA in Groninger Forum van divers programma, Jonge Harten bezoeken, naar World Press Photo of het laatste moment pakken om de Noorderlicht Fotomanifestatie te bezoeken zijn allemaal mogelijkheden deze zaterdag.

Ommelander Markt

Vandaag is er opnieuw een extra Ommelander Markt van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Harmonieplein in de Oude Kijk In ’t Jatstraat. De gezelligste Streekmarkt van het Noorden kunnen de heerlijkste producten geproefd en gekocht worden van lokale producenten. Op deze zaterdag zijn verschillende producten te koop van vis, eieren en vlees tot fruit, sappen, verse soepen, hartige taarten, pastasaus en stoofvlees. Ook tassen en kussens, handgemaakt van hergebruikte materialen zijn te vinden op de Ommelander Markt.

IDFA in Groninger Forum

Liefhebbers van documentaires kunnen sinds donderdag 23 november genieten van IDFA, ofwel het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) in het Groninger Forum. Voor de vijfde keer presenteert het Groninger Forum de pocketeditie van IDFA in Groningen.

In totaal zijn 30 titels te zien in Groningen, waaronder muziekdocumentaires, Spielberg en de nieuwe film van Al Gore ‘An Inconvenient Truth 2’. Veel documentaires beginnen met inleidingen of er zijn nagesprekken met makers. Kijk voor het programma deze zaterdag op: www.groningerforum.nl

Jonge Harten

Het Jonge Hartenfestival presenteert meer dan vijfentwintig vernieuwende voorstellingen van jonge theatermakers uit binnen- en buitenland op diverse locaties in Groningen. De 20ste editie biedt ook dit jaar weer performance, dans, muziek, beeldend en fysiek theater.

Bij het festivalhart kunnen bezoekers terecht voor voorstellingen, een goed gesprek, een dansje of een drankje. Kijk voor het programma en meer informatie: jongeharten.nl.

World Press Photo Groningen

Een selectie van de meest bijzondere, indringende actuele persfoto’s ingestuurd door fotografen uit de hele wereld zijn te zien tijdens World Press Photo Groningen in de Synagoge in Groningen. De tentoonstelling bestaat uit portretten, series documentairefoto’s en nieuwsbeelden in de categorieën natuur, sport, dagelijks leven, nieuws, mensen, hedendaagse kwesties, langetermijnprojecten en spotnieuws. Deze zaterdag te zien van 14.00 uur tot 18.00 uur. Locatie: Synagoge, Folkingestraat 60 in Groningen. Voor meer informatie en tickets: wpfgroningen.nl/tentoonstelling

Noorderlicht Fotomanifestatie in Groningen

Het is het laatste weekend om de 24e editie van de Noorderlicht Fotomanifestatie te bezoeken. De fotomanifestatie gaat over wetenschap en de verbeelding ervan door fotografen en kunstenaars. De tentoonstellingen ‘Nucleus – de verbeelding van wetenschap’ staan in het teken van de menselijke drang om de wereld om ons heen te begrijpen en beheersen. Voor meer informatie: noorderlicht.com

Locatie: Noorderlicht Photography, Akerkhof 12 in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen