Stand van stad #38 in Groninger Forum

Foto: Groninger Forum

De 38ste editie van ‘Stand van Stad’ vindt vandaag, donderdag 23 november plaats in het Groninger Forum, loctie Hereplein.

Journalist Johan de Veer van Dagblad van het Noorden bespreekt de laatste stand van zaken van Groningen Airport Eelde. Host Bram Douwes praat met voor- en tegenstanders.

Cohousing-project

‘Wonen in de Groningse binnenstad is knap lastig; oplossing voor dit probleem is een cohousing-project waarbij twee oude schoolgebouwen van de Borgman worden omgetoverd tot gemeenschappelijke woonprojecten. Hoe gaat dat eruitzien? Wie gaan er wonen? En wat maakt het zo bijzonder?’

Hierover wordt gepraat met met Robert Kuiper van projectontwikkelaar Rizoem en met een van de mogelijke bewoners van de scholen.

Verder vertelt de Groninger handbiker Aksel Cijntje hoe het is om verkozen te zijn tot Uniek Sporttalent 2017 en over zijn plannen voor de toekomst.

Ook publiekslieveling treedt weer aan: Marjolein Rover dartelde rond tussen de bon-ton van de literaire wereld en sleepte Tommy Wieringa en Charlotte Mutsaers voor haar camera en Bram Esser maakt van de Kardingeberg een heus Wintersport Walhalla.

Daarnaast is het panel is ook weer van de partij; van hiphophost tot binnenstadonderneemster, van voorbeeldallochtoon tot beuijmblogger. Het panel bepaalt samen met talkshowhost Bram Douwes of de stad er deze maand op vooruit of achteruit gaat.

Stand van Stad is van 20.30 uur tot 21.15 uur.

Locatie

Groninger Forum, locatie Hereplein 73, Groningen

De entree is gratis, maar wel even een kaartje bestellen via www.groningerforum.nl/standvanstad of bij de kassa van Groninger Forum, locatie Hereplein.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen