Laatste week: 24e Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie

'Liquid Gravity'
'Liquid Gravity'
Foto: © Michael Najjar

Het is de laatste week om de 24e Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie NUCLEUS- de verbeelding van wetenschap te bezoeken.

Tot en met 26 november laten ruim 111 fotografen uit 26 landen op zes locaties in Groningen, Eelde en Assen hun artistieke visie zien op wetenschap. In ruim zevenhonderd foto’s en video- installaties vertellen zij het verhaal van de grenzeloze menselijke vindingrijkheid.

Science Week

De laatste week van de manifestatie is tevens Science Week. Op donderdag 23 november wordt van 16.30 uur tot 18 uur het Science Café georganiseerd met Studium Generale in de galerie.

Tijdens dit Engelstalige programma gaan kunstenaars en wetenschappers met elkaar in dialoog. Te gast zijn onder meer de Britse fotograaf Marcus Lyon, de Braziliaanse visual artist Brazilian Otavio Schipper en muzikant Sergio Krakowski en RUG-wetenschappers Lucy Avraamidou en Jan Kok, die praten over het werk dat op het festival wordt geëxposeerd.

Science Café is gratis toegankelijk op vertoon van festivalpasse-partout of dagkaart Noorderlicht Fotogalerie.

En dit weekend is er in De Oosterpoort een groot symposium rond Jean-Pierre Sauvage, Sir James Fraser Stoddart en onze eigen Ben Feringa, in 2016 Nobelprijswinnaars voor Scheikunde. Fotograaf Jos Jansen volgde Feringa en zijn team enige maanden, de fotoserie ‘Playground’ die daaruit ontstond is te zien in de Der Aa-kerk.

NUCLEUS

NUCLEUS staat in het teken van de menselijke drang om de wereld om ons heen te begrijpen en beheersen. Kunstenaars en wetenschappers hebben veel overeenkomsten: ze stellen dezelfde vragen en volgen dezelfde principes: originaliteit, creativiteit en een open geest. Hoe kunnen kunstenaars abstracte wetenschap op een aantrekkelijke en esthetische manier vangen? Kunnen zij wetenschappers en het brede publiek verrassen met hun verbeeldingskracht?

Off-locaties

Veel galerieën hebben zich thematisch aangesloten bij het festival. \De andere off-locaties zijn Lichtzone, Galeria Unexpected, Kunstruimten Noorderstation, De Portiersloge en Block C. Klik hier voor meer informatie.

Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2017

NUCLEUS | de verbeelding van wetenschap is te bezoeken tot en met 26 november 2017 op zes locaties in Groningen, Eelde en Assen.

Openingstijden van woensdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Prijzen

Passe-partout € 17,50 voor alle Groninger locaties (Der Aa-kerk, CBK, NP3 en de Noorderlicht Fotogalerie). Studenten-passe-partout kost € 10. KINK in Assen is gratis toegankelijk. Museum De Buitenplaats in Eelde € 10,- (40% korting met passe-partout, gratis met Museumjaarkaart). Dagkaarten kosten voor de Der Aa-kerk € 10,- (studenten € 5), voor de andere locaties € 4,-.

Voor meer informatie: noorderlicht.com

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen