Uittips voor zondag 22 oktober

Foto: Publiek Domein

Appelfeest Groningen, een herfstwandeling, naar de film of het internationale fotofestival Noorderlicht bezoeken. Ook een kunstfestival in Haren bezoeken of een paddestoelen of kaboutertocht doen bij Fraelemaborg is allemaal mogelijk vandaag.

Appelfeest Groningen

Zondag staat de Oosterparkwijk in het teken van appels. Appelcider, appelsap en appeltaart. Vanaf 10 uur ’s ochtends vindt het Appelfeest plaats.

Op het programma staat onder meer een Heel Groningen Bakt…Appeltaart-wedstrijd op het programma, een appelmarkt, er zijn workshops en je kunt je appels tot sap of cider laten persen. De middag wordt afgesloten met Hete Bliksem oftewel stamppot appel.

Het Appelfeest is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het programma is hier te vinden.

Herfstwandeling door de Koningslaagte

Om 13.00 staat een wandeling richting Harssensbosch op het programma vanaf Bezoekerscentrum Reitdiep. Hier wordt een bezoek gebracht aan het gerestaureerde ‘keuterijtje’. Vervolgens wordt gewandeld langs de molen in de Koningslaagte terug naar het bezoekerscentrum. Onderweg wordt verteld over de rijke historie van het bijzonder mooie gebied, zo dicht bij de stad Groningen.

De wandeling is 12 kilometer. Aanmelden: groningerlandschap.nl

Cinekid

Kinderen tussen de 4 en 14 jaar kunnen uiteenlopende selectie kinderfilms bezoeken, aan de slag in het Maaklab en spelen in het Medialab tijdens Cinekid in het Groninger Forum. Het Medialab is een mindblowing grote speel- en doetuin. Elk hoekje van de zaal is gevuld met een speeltuig of installatie. Bij het Maaklab kun je van alles lekker zelf doen en zijn veel leuke mini-workshops te volgen.

Kijk voor meer informatie en het hele programma: groningerforum.nl

Noorderlicht

Bezoek de 24e editie van het internationale fotofestival Noorderlicht: NUCLEUS. Dit jaar gaat het over wetenschap en de verbeeldingen ervan door fotografen en kunstenaars. Je kunt terecht in d Noorderlicht Fotogalerie, maar ook verschillende locaties in Stad, Assen en Eelde. Voor meer informatie: noorderlicht.com

Kunstfestival in Haren

In de Gorechtkerk en het Gorechthuis in Haren wordt een Kunstfestival met 30 kunstenaars georganiseerd door de Werkgroep Goededoelen Haren. In alle zalen is kunst tentoongesteld met onder andere schilderijen, glaskunst, beelden, keramiek, sieraden.

De deelnemende kunstenaars stellen bij verkoop van kunst, 15 procent beschikbaar voor de doelen van de Werkgroep Goededoelen Haren.

Het festival is van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie: Gorechtkerk, Kerkstraat 14 en Gorechthuis, Hortuslaan 1 in Haren.

Paddenstoelen- en kaboutertocht Fraelemaborg

Prachtige paddenstoelen en grappige kabouters zijn in het park van Fraelemaborg te vinden. Er zijn twee routes uitgezet. De paddenstoelenroute is een mooie herfstwandeling voor iedereen, voor kinderen is er ook de kaboutertocht vlak bij de borg. Van 11.30 tot 16.00 uur. De entree is gratis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen