Uittips voor zaterdag 21 oktober

Foto: De Redactie

Brocantefair in de Martinikerk, Toffe Kastanjes, Cinekid, Kunstfestival in Haren, Kledingbeurs in Hoogkerk en Meezingfeest Groningen zijn allemaal mogelijkheden vandaag. Hieronder een overzicht van verschillende uitjes.

Brocante onder de Martinitoren

Vandaag vindt de najaarseditie van de Brocantefair in de Martinikerk te Groningen plaats. Van 10.00 uur tot 16.30 uur staan 40 bekende Brocanteurs. Voor de Brocante liefhebber is hier van alles te vinden, zoals Shabby Chic, Stoer & Industrieel, Romantisch & Liefelijk en nog veel meer. De entree is 5 euro (kinderen tot 16 jaar gratis).

Toffe Kastanjes Festival

De herfstvakantie is beonnen en dat betekent tijd voor Toffe Kanstanjes, het jeugdtheaterfestival in het Grand Theatre en de Stadsschouwburg. Het festival biedt de leukste familievoorstellingen voor jong en oud en daarnaast worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd rondom de voorstellingen.

Deze zaterdag staat IJspaleis op het programma in het Grand Theatre om 14.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.grandtheatregroningen.nl.

Toffe Kastanjes is van 21 tot en met 29 oktober. Er zijn voorstellingen voor alle leeftijden.

Cinekid Festival Groningen

Ook start vandaag Cinekid Festival Groningen, het leukste festival voor kinderen tussen 4 en 14 jaar. Het media- en filmfestival in het Groninger Forum biedt verschillende kindersfilms. Ook kunnen kinderen aan de slag in het Maaklab en en spelen in het Medialab.

Cinekid Festival Groningen duurt tot en met vrijdag 27 oktober. Lees ook: Cinekid in het Groninger Forum tijdens de herfstvakantie Locatie: Groninger Forum, Hereplein 73 in Groningen. Voor meer informatie: www.groningerforum.nl/cinekid

Kunstfestival in Haren

In de Gorechtkerk en het Gorechthuis in Haren wordt een Kunstfestival met 30 kunstenaars georganiseerd door de Werkgroep Goededoelen Haren. In alle zalen is kunst tentoongesteld met onder andere schilderijen, glaskunst, beelden, keramiek, sieraden.

De deelnemende kunstenaars stellen bij verkoop van kunst, 15 procent beschikbaar voor de doelen van de Werkgroep Goededoelen Haren.

Het festival is van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie: Gorechtkerk, Kerkstraat 14 en Gorechthuis, Hortuslaan 1 in Haren.

Kledingbeurs Hoogkerk

In het dorpshuis van Hoogkerk is een kledingbeurs georganiseerd door Kleding- en speelgoedbeurs Hoogkerk.
Van 14.00 uur tot 16.30 uur wordt naast de verkoop van kinderkleding en speelgoed ook kleding en accessoires voor volwassenen verkocht.

De entree is gratis. Het dorpshuis is gevestigd boven de sporthal in Hoogkerk aan de Zuiderweg 70-4.

Meezingfeest Groningen – 10 jaar Bert Zwier

In Martiniplaza staat het ‘Meezingfeest Groningen’ op het programma. Bert Zwier, bekend als de ‘Zingende Visboer’ viert zijn 10 jarig bestaan door een groot feest te organiseren. Onder meer artiesten als Django Wagner, Dennie Christian, RenĂ© Karst, Sieneke en uiteraard Bert zelf zullen optreden.

Het jubileumconcert met albumpresentatie en optredens begint om 18.45 uur. Voor meer informatie: martiniplaza.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden