Appelfeest op Toentje in de Oosterparkwijk

Foto: Natuur en Milieufederatie Groningen

De Natuur en Milieufederatie Groningen en Toentje organiseren op zondag 22 oktober op het terrein van Toentje in de Oosterparkwijk een heus Appelfeest.

Het Appelfeest wordt georganiseerd ‘ter voorkoming van verspilling en ter ere van deze veelzijdige vrucht!’

Bezoekers kunnen van 10.00 uur tot 17.00 uur hun oogst inleveren om te laten persen tot houdbaar sap of afgeven om te laten verwerken tot cider. Daarnaast is er een uiteenlopend appelprogramma voor jong en oud.

Sap of cider

Tijdens het Appelfeest staan de Sappers klaar om met hun mobiele appelpersfabriek appels tot lang houdbaar sap te persen.

Het team van Doggerland Craft Cider verzamelt appels, om deze winter te verwerken tot cider. Voor een klein bedrag kunnen deelnemers dan appelsap of cider terugkopen. Klik hier voor alle informatie.

Heel Groningen Bakt…Appeltaart

Een appelfeest is niet compleet zonder appeltaart! In Heel Groningen Bakt..Appeltaart wordt gezocht naar de lekkerste Groninger Appeltaart van lokale appels.

Meedoen kan via eetbarestadgroningen.nl/appelfeest/heel groningen bakt appeltaart. en lever je taart in voor 13.00 uur die dag. De juryleden bestaan uit Saakje ‘Het Bakmeisje’ en Sarena Solari, winnares Heel Holland Bakt 2015.

Dr. Appel

Geen idee welke soort appelboom er in je tuin staat? Neem minimaal vijf appels, het liefst met wat bladeren erbij, mee en laat de appeldokters van de Pomologische Vereniging en de Vrienden van het Oude Fruit een poging wagen je appels te determineren. Ook nemen zij een caravan mee vol attributen voor het maken van melige selfies en fruitige foto’s.

Appelmarkt en ciderworkshops

Op het terrein is een gezellige markt met kramen van Doggerland Craft Cider, ZummerCider, Kwekerij de Baggelhof, Landschapsbeheer Groningen en de Streekboer Groningen.

Ook kunnen bezoekers gratis een workshop cider maken bijwonen door Doggerland Craft Ciderbom om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur.

Appelactiviteiten voor kinderen

Kinderen kunnen worden geschminkt tot appeltje, meedoen aan een kleurplaatwedstrijd en mogen meedenken over een passende naam voor de nog naamloze mascotte van het Appelfeest. Ook kunnen kinderen hun energie kwijt tijdens het strobalen springen of op de blender bike om hun eigen smoothie bij elkaar trappen. Even bijkomen kan in de appelboekenhoek.

Hete Bliksem

Om 17.00 uur kunnen bezoekers voor €8,50 aanschuiven voor een bord stamppot appel, oftewel Hete Bliksem, verzorgd door Cook-ing. Opgeven hiervoor is wel noodzakelijk! Meenemen kan ook. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Appelteam

Het Appelfeest wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Groningen en Toentje in samenwerking met Landschapsbeheer Groningen, Doggerland Craft Cider, Saakje Het Bakmeisje, ZummerCider, Rob Grip (Blenderbikes), Cook-ing, de Streekboer, Koffiestation en de Gemeente Groningen.

Het Appelfeest is van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: eetbarestadgroningen.nl/appelfeest

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden