Uittips voor zondag 15 oktober

Foto: Publiek Domein

Vandaag zijn er verschillende mogelijkheden van spannende proefjes doen bij Zpannend Zernike, verschillende uitjes tijdens de Maand van de Geschiedenis tot het Paddenstoelenfestival bij Landgoed Ennemaborgh in Midwolda.

Zpannend Zernike

Vandaag is de tweede dag van Zpannend Zernike dit weekend. Dit wordt georganiseerd in het kader van het Weekend van de Wetenschap, dat jong en oud kennis laat maken met wetenschap en techniek. Het is een week later vanwege de 4Mijl verleden week.

Op het Zernike Campus staan vandaag verschillende activiteiten op het programma van 12.00 uur tot 17.00 uur. Onder meer bij KVI-Cart, het wetenschappelijk instituut van de RUG: een schat aan kennis over de allerkleinste deeltjes en coole proefjes bij de Hanzehogeschool. Kijk voor alle deelnemers en activiteiten op zpannendzernike.nl.

Maand van de Geschiedenis

Er staan verschillende uitjes op het programma tijdens de Maand van de Geschiedenis.

Excursie Rijk in Groningen – Borgen en stadspaleizen – Verhildersum in Leens. Voor meer informatie groningermuseum.nl/borgenbus. Elke zondag is er een excursie naar een van de museale borgen in Groningen.
Poëzie op Nienoord – Poëzie op Nienoord als onderdeel van de kunstbeurs Kunst op Nienoord. Het centrale thema is Geluk. Naast de dichters wordt er aandacht besteed aan kinderpoëzie. Van 14.00 uur tot 17.00 uur. Aanmelden: [email protected]
Ridders op zoek naar geluk bij streekcentrum Stadskanaal – Lezing over de middeleeuwse Ridderroman, de aanvang is om 14.30 uur.

Voor meer informatie over alle activiteiten: maandvandegeschiedenis.nl

Paddenstoelenfestival

Het jaarlijkse Paddenstoelenfestival vindt vandaag plaats op Landgoed Ennemaborgh in Midwolda. Speciaal voor de kinderen is er ook een theaterfestival aanwezig met verhalenvertellers. Het Paddenstoelenfestival is gratis te bezoeken.

Het landgoed Ennemaborgh biedt een diversiteit aan paddenstoelen. Meer dan 250 soorten worden hier jaarlijks waargenomen, waaronder soorten als rupsendoder, kostgangersboleet, reuzenzwam en de kleine maar bijzonder blote billenzwam. Bezoekers kunnen zelf het bos intrekken maar ook meegaan met speciale gidsen op excursies naar de mooiste paddenstoelen die op het landgoed te vinden zijn.

Naast paddestoelen zoeken kunnen bosschilderijen gemaakt worden en voor de allerkleinsten is er een speciale paddenstoelenknutseltent en een kabouterpad.

De toegang is gratis. De tijd is van 11.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: Landgoed Ennemaborgh, Hoofdweg 100 in Midwolda.

Voor meer informatie klik hier

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden