Concert jazz-saxofoniste Tineke Postma

Tineke Postma.
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Jazz-saxofoniste Tineke Postma geeft zondagmiddag 15 oktober een concert tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk.

Tineke Postma is een begrip in de Nederlandse en internationale jazz-scene. In 2003 studeerde zij cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en de Manhatten School of Music in New York. Meteen werd haar buitengewone talent in binnen- en buitenland opgemerkt.

Haar sterke connectie met de Amerikaanse jazzwereld resulteerde in optredens op podia zoals Carnegie Hall en met Grammy bekroonde cd-opnamen met sterren als Terri Lyne Carrington, Greg Osby, Wayne Shorter, Esperanza Spalding en Dianne Reeves.

One of the leading ladies in jazz

The Evening Standard noemde haar ‘One of the leading ladies in jazz’. Ze won grote prijzen zoals de Buma Boy Edgar Prijs, Sisters in Jazz Award en de Jazz Juan Revelations Award. Het Amerikaanse blad Downbeat plaatste haar meerdere jaren in de ‘Rising Star’ sopraan- en alt saxofonist-polls. Postma heeft zes cd’s onder eigen naam uitgebracht, waaronder Sonic Halo met Greg Osby.

Tineke Postma Quartet

Met het Tineke Postma Quartet speelde ze op vele internationale festivals en podia, zoals het North Sea Jazz, het Tokyo Jazz Festival en het Winter Jazz Fest in New York. Sinds 2011 is Postma docent aan Hochschule Osnabrück in Duitsland en het conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen.

Concert in Leegkerk

Deze middag speelt Postma in het kerkje van Leegkerk tijdens de Culturele Zondag een soloconcert, waarbij ze eigen repertoire speelt. Invloeden uit de klassieke muziek maar ook de sterke achtergrond in New York waar Postma is gevormd zijn duidelijk te horen.

Culturele Zondag

Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod.

Kaarten à €7,50 zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47).

De aanvang is om 15.30 uur.

Locatie

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden