DOT DOME Cinema: Live planetariumshow ‘Cassini: The Grand Finale’

Foto: “In DOT DOME Cinema worden shows geprojecteerd op een koepel van 20 meter diameter.”

Op zondag 8 oktober kan tijdens het Weekend van de Wetenschap worden genoten onder de sterrenhemel van DOT. In het planetarium vlieg je mee met de ruimtesonde Cassini naar de planeet Saturnus, tot aan het eind van zijn missie in de Grand Finale.

3D-koepeltheater in Nederland

DOT is het enige 3D-koepeltheater in Nederland, en één van de slechts 20 van deze theaters in de hele wereld. Films worden geprojecteerd op een hemelbol van 20 meter doorsnede om je heen. Dit creëert een unieke belevenis waarbij je als het ware ín de voorstelling zit.

Saturnus en Cassini

Zondag reizen we in DOT naar Saturnus en leven we mee met de laatste glorieuze momenten van Cassini. Sinds 2004 draaide Cassini rondom Saturnus en maakte schitterende foto’s van de planeet met zijn manen en magnifieke ringen.

Daarbij deed hij vele belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen, zoals ijsfonteinen op de Saturnusmaan Enceladus en zeeën van vloeibaar methaan en ethaan op Titan. Op 15 september 2017 kwam er een spectaculair einde aan de missie. De sonde dook rechtstreeks op Saturnus af, verrichtte in de atmosfeer zijn laatste metingen om vervolgens om 13.55 uur één te worden met de gasreus.

Dit is de eerste live planetariumshow in een serie van lezingen en voorstellingen verzorgd door de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijd

Tussen 12.00 uur en 17.00 uur start elk half uur een planetariumshow. Tickets kosten €1,00 per persoon (ter plekke bij de kassa verkrijgbaar), de voorstellingen zijn voor jong en oud.

Locatie

DOT Groningen
Vrydemalaan 2
9713 WS Groningen

Dit evenement is onderdeel van het landelijke Weekend van de Wetenschap en wordt verzorgd door Rijksuniversiteit Groningen (Kapteyn Instituut en CIT) in samenwerking met DOT.

Voor meer informatie: www.dotgroningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden