Zaterdag 13 juni: Provinciale Open Toren Dag

Foto: Publiek Domein

Zaterdag 13 juni is het de jaarlijkse provinciale Open Torendag.

De Martinitoren is gratis toegankelijk in het kader van de provinciale Open Torendag.
Op zaterdag 13 juni  is de Martinitoren gratis toegankelijk in het kader van de provinciale Open Torendag.

De Martinitoren is zaterdag 13 juni a.s. gratis toegankelijk in het kader van de jaarlijkse provinciale Open Torendag.

De Stichting Martini Beiaard Groningen en het Groninger Klokkenluidersgilde hebben in samenwerking met de VVV een programma gemaakt voor de Martinitoren.

Op drie momenten kan men meedoen aan een excursie naar de klokken: 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur.

Demonstratie klokkenluiden
Het gilde geeft op die momenten een demonstratie klokkenluiden geven en de stadsbeiaardier Auke de Boer zal aansluitend het nieuwe democarillon op de luidzolder bespelen.

Hemony-carillon
De stadsbeiaardier  geeft om 12.30 uur een toelichting, gevolgd door een demonstratie  op het Hemony-carillon boven in de toren. Verder geeft hij twee concerten op dit carillon voor het publiek  van: 13.30 tot 14.00 uur en van 14.45 tot 15.15 uur.

Deze concerten worden gegeven ter gelegenheid van de jaarvergadering van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici die op deze zaterdag in Groningen wordt gehouden.

Deze dag heeft dit jaar een speciaal karakter gekregen doordat de Stichting Oude Groninger Kerken hieraan meewerkt door een aantal van haar torens open te stellen voor bezoek. Dit zijn de torens in Hornhuizen, Finsterwolde ,Termunten en Uitwierde waar gidsen aanwezig zijn.

Open Toren Dag is een initiatief van de Stichting Klokkenspel Groningen SKG). Sinds 1992 is de Open Toren Dag in Groningen jaarlijks op de tweede zaterdag in juni.

Voor meer informatie: martinicarillon.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden