Kinderboekenweek: Thema ‘Griezelen. Gruwelijk eng!’

Foto: Groninger Forum

De Kinderboekenweek 2017 start vandaag woensdag 4 tot en met 15 oktober 2017. Het thema dit jaar is ‘Griezelen. Gruwelijk eng!’ Het Groninger Forum presenteert deze periode meerdere spannende gratis activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar.

Het belooft een loeispannende Kinderboekenweek te worden, want het gaat over griezels, engerds, monsters, spoken, nachtmerries en nog veel meer.

Openingsfeest

Om te vieren dat de Kinderboekenweek weer begonnen is, vieren we dit Bij de locaties vensterschool Vinkhuizen en Groninger Forum Lewenborg wordt de start van de Kinderboekenweek gevierd met een griezelig groots openingsfeest. Er zijn allerlei leuke dingen om te zien, doen en te beleven en de kinderen zijn de eregast.

Compleet met theater, spannende verhalen, maskers maken en allerlei dingen om te zien, te doen en te beleven voor kinderen vanaf 4 jaar.

Het feest duurt in Vinkhuizen van 14.15 uur tot 16.15 uur en in Lewenborg van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Monstertour

Dezelfde dag staat op verschillende locaties van 14.30 tot 17.00 uur de Monstertour geprogrammeerd. De Monstertour bestaat uit onder meer een Virtual Reality-griezelbeleving, je eigen spookhuis bouwen, een griezelrobot, een workshop striptekenen en greenscreenmonsters om mee op de foto te gaan.

Gruwelijk Griezelig Slaapfeestje

Vrijdag 13 oktober wordt een ‘gruwelijk griezelig slaapfeestje’ gegeven in de Groninger Forum Bibliotheek in de Oude Boteringestraat. Dit feestje is bedoeld voor kinderen van 9 tot 12 jaar. De kinderen krijgen spookverhalen te horen, kunnen spannende theaterworkshops volgen en gaan een griezelfilm kijken. Dus ‘Ben je niet snel bang? Heb je geen last van heimwee? Heb je een vriendje of vriendinnetje die mee wil? Aanmelden kan via www.groningerforum.nl/kinderboekenweek.

Het wordt griezelen op de spannendste dag van de Kinderboekenweek: vrijdag de 13e!

Griezelfilmpjes

Dezelfde dag, vrijdag 13 oktober, worden op alle locaties 90-seconden griezelfilmpjes vertoond. Deze zijn gemaakt door verschillende schoolklassen uit Stad. De toegang is gratis.

Kijk voor alle details, datums en tijden op Groninger Forum: www.groningerforum.nl/events/kinderboekenweek

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden