Femke Halsema in debatserie Nieuw Licht in de Der Aa-kerk

Femke Halsema.
Foto: © Bob Bronshof

Voormalig politica Femke Halsema is woensdag 4 oktober te gast tijdens de debatserie Nieuw Licht in de Der Aa-kerk in Groningen.

Coen Simon en Frank Meester gaan met Halsema in gesprek over het pamflet dat zij schreef geïnspireerd op het boek ‘The open society and its enemies’ van de Oostenrijks-Joodse filosoof Karl Popper.

Coreferent deze avond is oud-burgemeester van Groningen Jacques Wallage.

Debatserie Nieuw Licht

In de debatserie ‘Nieuw Licht’ van de filosofen Coen Simon en Frank Meester werpen hedendaagse denkers in een essay nieuw licht op aloude filosofische vragen.

Femke Halsema wil de humanitaire en geopolitieke problemen van migratie het hoofd bieden door in de regio’s van herkomst samen met de mensen die zijn gevlucht nieuwe steden te bouwen: plaatsen waar je kan trouwen, studeren, handeldrijven en ontmoeten en waar je begraven kan worden.

Femke Halsema

Femke Halsema is voormalig fractievoorzitter van GroenLinks. Ze was bijzonder hoogleraar in Tilburg en Utrecht, leidde twee staatscommissies en schreef verschillende boeken.

Ze maakte de documentaireserie ‘Vrouwen in de Islam’ en ze is onder andere voorzitter van Stichting Vluchteling. Ze publiceert regelmatig in kranten en tijdschriften.

De bedenkers van Nieuw Licht

Frank Meester (1970) is filosoof, schrijver en publicist. Van zijn hand verscheen onder meer Zie mij. Filosofie van de ijdelheid en Islam. Samen met zijn broer Maarten schreef hij de bestseller Meesters in de filosofie en met denker des vaderlands Marli Huijer publiceerde hij Goudmijn van het denken.

Coen Simon (1972) is schrijver en filosoof. Zijn essays in NRC Handelsblad, nrc.next en Trouw zijn spraakmakend in het publieke debat. Hij werd door HP/De Tijd uitgeroepen tot ‘nieuwe ster aan het filosofenfirmament’. Van hem verschenen onder meer de boeken Waarom we onszelf zoeken maar niet vinden en Filosoferen is makkelijker als je denkt. In 2012 won hij de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofieboek met En toen wisten we alles.

Tijd en locatie

De aanvang is om 20.00 uur Entree: € 7,50 / 5 euro (Studium Generale-kortingspas en studenten)

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47) en Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) in Groningen.

Locatie

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden