Concert Inge van Calkar in de kerk van Leegkerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

De Groningse Inge van Calkar geeft vrijdag 12 juni een concert in de kerk van Leegkerk. Ze timmert al jaren serieus aan de weg in het Nederlandse muzieklandschap.

Mix van folk en pop
Vorig jaar bracht Inge van Calkar haar debuutalbum uit. De nummers op deze sferische plaat doen denken aan het werk van Heather Nova, KT Tunstall, Nick Drake en Sheryl Crow. Haar muziek is een mix van folk en pop.

Ze zat jarenlang in een band met Sanne Hans (Miss Montreal). Ook deed ze deed mee aan het programma De Beste Singer Songwriter en werd ze met haar eerdere band ZaZa 3FM Serious Talent en ze was muziekgast bij De Wereld Draait Door.

Nieuwe nummers
Dit concert is een try out: samen met haar band is Inge begonnen met het schrijven van nieuwe nummers voor hun tweede album. Vrijdagavond brengt de band deze nummers ten gehore en krijgt het publiek de unieke kans om mee te beslissen over welk nummer kandidaat moet zijn voor het nieuwe album.

Debuutalbum
In 2014 lanceerde Inge haar debuutalbum in een uitverkocht Vera in Groningen. De cd werd lovend ontvangen door pers en media, en heeft gezorgd voor een drukke tour- en festivalagenda.
concert_in_vera

Inge en haar band waren het voorprogramma van Van Dik Hout. Daarnaast verzorgden zij de support van The Handsome Poets en stonden ze in het naprogramma van Passenger in de Heineken Music Hall. Ze speelden vorige zomer op een flink aantal festivals.

Tijd en locatie:
Vrijdag 12 juni 2015
Aanvang: 20.00 uur Deuren open: 19.30 uur

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Voor meer informatie en Kaartverkoop: blgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden