Woensdag 10 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag!

Foto: Jantje Beton Pers Buitenspeeldag

Het doel van de buitenspeeldag is van 13.00 uur tot 17.00 uur buitenspelen en sporten. In heel Nederland worden buitenspeelactiviteiten georganiseerd.

Tijdens de Buitenspeeldag worden tablets, computerspelletjes aan de kant gelegd, zodat kinderen ‘buiten gewoon lekker kunnen spelen. En dat is waar het de initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon om gaat! De tv zender Nickelodeon gaat op zwart.

In Groningen worden in 10 wijken buitenspeelactiviteiten georganiseerd voor kinderen van 4 jaar tot en met 12 jaar. Iedere wijk heeft een thema.

De buitenspeelactiviteiten:

  • ‘Buitenspelen is Gezond’ is het thema in Midscheeps. Met luchtkussens, sport en spel en nog veel meer. Op het plein voor het Dok en fietspad Midscheeps. Van 13.30 tot 16.00 uur.
  • Thema in de Fultsemaheerd is: ‘Beestenboel’. Met konijnenspel, griezelkraam, ezeltje prik, knuffel gooien, luchtkussens, een beestenparcours en spiesjes maken. Locatie Kleihorn, Fultsemaheerd. Van 13.30 tot 16.30 uur.
  • Thema in de Watermanstraat is: ‘Laat je betoveren in de Magische Straat’. Met circuspret, Kermisland, Hocus Pocus, Disneywereld, Iedereen kan Toveren en de Melkweg. Van 14.15 tot 17.00 uur.
  • Thema in de P.C. Hooftlaan is: ‘Hawaii’. Met bowlen met kokosnoten, limbo dansen, een smoothie bar en schminken. Van 14.00 tot 16.30 uur.
  • In de Semmelweisstraat is Hawaii’ ook het thema. Met bowlen met kokosnoten, limbo dansen, een smoothie bar. Van 14.00 tot 16.30 uur.
  • ‘Boeren en Stadjers’ is het thema van de activiteiten in de Veldspaatstraat. Met onder meer boerengolf, Paardenkar, fruitspiesjes maken en eendenvijver. Van 14.00 tot 16.30 uur.
  • Thema in de Oliemuldersweg/ Resedastraat en omgeving is ‘Farm Ville, boerenleven in de Oosterparkwijk’. Met een rodeostier, tractorband rollen en boerengolf en op de foto. Van 14.00 tot 16.30 uur.
  • Aan de Borgwal: pony rijden, een rodeostier skelterrace, stormbaan en hotdogs eten. Van 14.00 tot 16.00 uur.
  • Op het Floresplein staan onder andere een stormbaan en een springkussen en suikerspin. Van 14.00 tot 16.00 uur.
  • Thema: ‘Het Wilde Westen’ bij de Vensterschool in Hoogherk. Met onder andere: Hoefijzerwerpen, Springkussen, Op de foto en Broodjes bakken boven een vuurtje! Van 14.00 uur tot 16.00 uur aan de Zuiderweg 70.

De Nationale Buitenspeeldag in Groningen is georganiseerd door Samenwerkingspartners SKSG samen met diverse partners zoals bijvoorbeeld: MJD, Bslim, Buurt- en Speeltuinverenigingen, CJG en WerkPro.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden