Open dag Sociëteit De Harmonie

Foto: Google Maps

Sociëteit De Harmonie, dat al meer dan 175 jaar bestaat, organiseert zaterdag 23 september een Open Dag.

De sociëteit biedt naast biljarten in een prachtige biljartzaal, ook activiteiten als bridgen en Mahjong. Verder heeft De Harmonie een eigen koor en zijn er veel (culturele) activiteiten zoals tentoonstellingen, concerten, proeverijen, filosofie. Dit seizoen wordt ook gestart met lezingen, cursussen en excursies over kunst en cultuur.

Historie

Vroeger was de sociëteit vooral een herensociëteit maar sinds 15 jaar kunnen ook vrouwen lid worden en bestaat het ledenbestand van De Harmonie voor 35% uit vrouwen.

Behalve uit het restant van het Harmoniecomplex aan de Kijk in ’t Jatstraat blijkt het rijke verleden van de Harmonie ook uit een aantal huidige culturele instellingen die ooit zijn voortgekomen uit toenmalige initiatieven van De Harmonie zoals onder andere het NNO, Toonkunstkoor Bekker, de Muziekschool en Symfonieorkest De Harmonie.

In de zestiger jaren verhuisde de sociëteit van het Harmoniecomplex naar haar huidige onderkomen aan de Kreupelstraat, dat ook beschikt over een eigen Grand Café.

Open Dag

Sociëteit De Harmonie biedt zaterdag 23 september de mogelijkheid om een kijkje te nemen tussen 16.00 uur en 18.00 uur tijdens een Open Dag. Leden van sociëteit van de Harmonie zijn aanwezig om bezoekers te informeren over de diverse activiteiten van De Harmonie en u te te voorzien van een drankje en hapje.

Sociëteit De Harmonie is gevestigd aan de Kreupelstraat 10 in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen