Ballon Fiësta Meerstad komend weekend

Foto: Publiek Domein

De achtste editie van Ballon Fiësta vindt komend weekend, op vrijdag 1 en zaterdag 2 september plaats. Het luchtballonnenspektakel biedt jaarlijks een fantastisch schouwspel en een uitgebreid randprogramma.

Voor het eerst dit jaar vindt de Ballon Fiësta Meerstad plaats langs de oevers van het Woldmeer in het hart van Meerstad.

Tientallen ronde heteluchtballonnen en special shapes kiezen het luchtruim in de directe nabijheid van de woningen. Primeurs deze editie zijn onder meer de Brandweerwagen en het Ruimteschip.

Ook is er een aanvullend programma voor jong & oud. Zo kunnen bezoekers onder meer een luchtballon van binnen bekijken, verschillende modelballonnen bekijken, op de foto gaan in een luchtballon, in een waterbal over het Woldmeer lopen of genieten van de flyboard-show.

Beide avonden worden afgesloten met een ‘Night Glow’. Hierbij verlichten ballonnen als levensgrote lampionnen het terrein op de maat van de muziek.

Het evenemententerrein in Meerstad opent om 17.30 uur. Om 18.00 uur maken de ballonvaarders zich gereed voor de vaarten. Naar verwachting zullen de eerste ballonnen rond 18.45 uur het luchtruim kiezen. De Night Glow Meerstad start beide avonden om 21.30 uur.

De tijden zijn indicatief en afhankelijk van de weersomstandigheden, meldt ballonfiesta.eu.

Verkoop tickets

Bezoekers die graag een ballonvlucht willen maken, kunnen nog steeds een ticket aanschaffen. De prijs voor een ballonvlucht inclusief champagnedoop, certificaat en vervoer terug bedraagt 149 euro per persoon. Ook meevaren met een grotere groep is mogelijk. Neem dan contact op met Bureau Meerstad via [email protected] of 050-5995710 voor het boeken van een ticket of meer informatie.

Locatie, verkeer en parkeren

Ballon Fiësta Meerstad vindt dit jaar plaats langs de oevers van het Woldmeer in hartje Meerstad. De Hoofdweg (ter hoogte van de Driebondsweg tot aan het Grunopark) zal op beide dagen vanaf 16.00 uur tot en met het einde van het evenement worden ingericht als eenrichtingsweg. Dit betekent voor bezoekers vanuit de richting Harkstede, dat zij vanaf het Grunopark via Engelbert worden omgeleid. Bezoekers vanuit de richting Groningen (Driebondsweg) en Ruischerbrug volgen de route over de Hoofdweg.

Na afloop van het programma is de verkeersmaatregel op de Hoofdweg, waarbij een deel van de weg is ingericht als eenrichtingsweg, nog steeds van kracht. Het verkeer richting Groningen of Ruischerbrug wordt daarom omgeleid via Engelbert (afslag Grunopark). Zodra alle voertuigen van het evenemententerrein zijn vertrokken wordt deze verkeersmaatregel weer opgeheven.

De omleidingsroute wordt met zowel borden als verkeersleiders begeleid. Dit geldt ook voor de aangewezen parkeerlocaties op het evenemententerrein.

Voor meer informatie: Ballon Fiësta Meerstad 2017

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen