Der Aa-kerk omgetoverd tot Kerk der Wetenschappen

Foto: Der Aa-kerk

De zesde editie van De Nacht van Kunst & Wetenschap  vindt plaats op zaterdag 6 juni in het centrum van Groningen. De Der Aa-kerk wordt ook dit jaar weer omgebouwd tot Kerk der Wetenschappen.

Kerk der Wetenschappen
De Der Aa-kerk is al bijna acht eeuwen oud en nog steeds de modernste kerk van Groningen. De Der Aa-kerk wordt tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap door Science LinX, het science center van de Rijksuniversiteit Groningen, omgetoverd tot Kerk der Wetenschappen.

Bezoekers kunnen zelf aan de slag met cutting edge science: er staan verspreid door de kerk interactieve experimenten, wetenschappelijke opstellingen en grappige testen. Er zijn bijzondere lichtinstallaties te zien, een laserdoolhof, een 3D-geprinte gitaar en bizarre combinaties van dans en wetenschap door Club Guy & Roni.
DeNachtDerAakerk

Festival
De Nacht is een jaarlijks terugkerend festival met meer dan 150 acts, waaronder inspirerende wetenschapssprekers en vooruitstrevende kunstenaars die hun nieuwste werk delen met bezoekers. Bezoekers kunnen genieten van wetenschappelijke experimenten, lezingen, workshops, debatten, tentoonstellingen, muziek, theater, dans en voorstellingen op bijzondere locaties in het centrum van Groningen.

Entree
Een ticket voor De Nacht van Kunst & Wetenschap kost € 12,50 in de voorverkoop en € 15,- op zaterdag 6 juni. Een ticket is een passe partout, en geeft toegang tot alle locaties. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Kijk voor meer informatie en het complete programma op de website van De Nacht van Kunst & Wetenschap: www.denachtvankunstenwetenschap.nl

Locatie
Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Zaterdag 6 juni 2015, 20.00 uur – 01.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden