Preview Museumnacht tijdens Noorderzon

The Given Horse.
Foto: Marketing Groningen

Een sneak preview van de eerste editie van de Groninger Museumnacht is zondag 27 augustus te zien tijdens Noorderzon. Een doorsnede van unieke items uit verschillende deelnemende musea is te zien in de Horatiotent op Noorderzon. Het geheel wordt aangekleed met optredens van lokale bands.

De eerste elektrische auto en meer

Het allereerste elektrische wagentje, al in 1834 ontwikkeld door de Groninger Sibrand Stratingh (1785-1841), is te zien. Dit bijzondere item is nog steeds in het bezit van het Universiteitsmuseum.

Naast het elektrische karretje van Stratingh tonen ook de andere musea enkele actuele en traditionele museumstukken.

Zo zijn er originele koffieblikken te zien uit de tentoonstelling “Koffie, vers(ch) gebrand!” van het Noordelijk Scheepvaartmuseum en toont het Groninger Museum een video-installatie van beeldend kunstenaar en filmmaker Gabriel Lester (1972) uit de solotentoonstelling “The Return of Lester’s Loops”.

Het GRID Grafisch Museum presenteert een schaalmodel van een drukpers met lettermateriaal, rollers, inktbussen en posters en het Nederlands Stripmuseum toont speciaal ontwikkelde strips voor de Groninger Museumnacht van het internetfenomeen Kakhiel.

Muzikale omlijsting

Het pop-up museum wordt muzikaal omlijst door optredens van lokale bands en acts die ook tijdens de Groninger Museumnacht te zien zijn.

Er zijn optredens van onder andere pop, blues & country –zanger Jelle Mulder, jazzmuziek van Peggy &Sirach, akoestische pop van The Given Horse, Caribbean Jazz van Trio Triangulo en Indierock van Vera’s Charm.

Het pop-up museum is van 13.00 uur tot 18.00 uur geopend in de Horatiotent. Het muziekprogramma start eveneens om 13.00 uur. Het museum en de optredens zijn gratis toegankelijk.

De preview van de eerste Groninger Museumnacht organiseert UIT Groningen in samenwerking met de Groninger musea.

Voor meer informatie kijk op www.toerisme.groningen.nl/noorderzondag

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden