Live muziek maken met ‘Ladders en planten’ op Clash #02 tijdens Noorderzon

Foto: Jacques

Een bijzondere avond wordt de bezoeker voorgeschoteld met performance, elektronische muziek en beeldende kunst op Clash #02 tijdens Noorderzon op donderdag 24 augustus.

Voor de tweede kleine editie van Clash hebben Clash, Simplon en Noorderzon de handen ineengeslagen. De Franse muzikant Jacques maakt live muziek met bijzondere voorwerpen zoals ladders en planten. Kunstenaar Salim Bayri maakt het programma van de avond compleet.

Wat is Clash?

Clash is een festival waarbij het publiek onderdeel is van een vervreemdende botsing tussen elektronische (live) muziek en hedendaagse kunst.

Clash onderzoekt conventies van festivals en exposities door eigentijdse kunst en elektronisch georiënteerde muziek op een unieke manier bij elkaar te brengen.

In 2011 was de voorlopig laatste editie van het evenement in de Oosterpoort. Op 1 april 2018 is het oude Zeefgebouw op het Suikerunieterrein het toneel voor de eerste grote festivaleditie van Clash onder een nieuwe organisatie. Dit jaar werd begonnen met een aantal kleinere events om het vernieuwde Clash te introduceren, waarvan Clash #01 met onder meer Colin Benders op 26 mei de eerste was.

Programma Clash #02

Jacques

De Franse Jacques is geïnspireerd door Berlijnse techno en Franse elektronica maar ontdekt schoonheid in alles wat hij hoort. Zijn producties staan bol van geluiden van gekke voorwerpen.

Dat zie je ook terug op het podium: van planten tot typemachines, letterlijk alles kan gebruikt worden om muziek mee te maken. Jacques was tijdens Eurosonic in januari van dit jaar eerder te zien in Groningen met zijn bijzondere optreden in DOT.

Salim Bayri

De uit Casablanca afkomstige kunstenaar Salim Bayri studeerde onlangs af aan het Frank Mohr instituut in Groningen. Salim schetst, tekent en doet performances. Een groot deel van zijn werk bevindt zich in de digitale wereld. Instagram wordt gebruikt als dagelijks canvas voor zijn hersenscheten. Tijdens Clash #02 doet Salim een performance ondersteund met visuals.

Het programma in Simplon start om 20.30 uur.

Tickets kosten € 10,- en zijn verkrijgbaar via www.noorderzon.nl en www.simplon.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden