Drummer Chris Dave met The Drumhedz naar de Oosterpoort

Chris Dave.
Chris Dave.
Foto: De Oosterpoort

Drummer Chris Dave and the Drumhedz komt maandag 27 november naar De Oosterpoort in Groningen.

Chris “Daddy” Dave speelde samen en nam in veel gevallen platen op met artiesten als Adele, Maxwell, D’Angelo, Beyoncé, Lupe Fiasco, TLC, Erykah Badu, Common, Toni Braxton en Ed Sheeran. Daarnaast is hij door The Rolling Stone opgenomen in de lijst met 100 beste drummers allertijden.

Dave’s excentrieke manier en stijl van drummen, en zijn capaciteit om zich aan te passen aan elke gewenste muzikale setting, of het nou gaat om jazz, hiphop of R&B, maakt hem absoluut uniek. Hij brengt zijn eigenzinnige sound mee naar elke productie en creëert daarmee een vibe die alleen hij kan claimen.

Jeugd

Chris Dave is geboren in Houston, Texas en begon daar in de jaren ’80 aan zijn muziekcarrière. Op klassieke wijze begon hij met spelen in de kerkband, geïnspireerd door de jazzmuziek van legendes als Miles Davis en John Coltrane die hij samen met zijn vader beluisterde. Hij floreerde als drummer en wist af te studeren aan Houston’s prestigieuze High School for the Performing and Visual Arts. Hij vervolgde zijn middelbare schoolcarrière daarna aan Howard University in Washington D.C. waar hij, in samenwerking met Prince-geallieerde Jimmy Jam en Terry Lewis, begon aan de R&B band Mint Condition. En daarmee was de deur geopend.

The Drumhedz

Chris Dave and the Drumhedz is een muzikaal collectief onder leiding van Dave dat continue wisselt qua bezetting. De shows van dit collectief nemen het publiek mee op een reis door verscheidene genres. Ze spelen eigen nummers maar zetten ook covers van onder andere Jimi Hendrix, D’Angelo en Radiohead op de planken.

Ditmaal samen met collega’s Frank Moka (percussie), Kebbi Williams (saxofoon), Saunders Sermons (trombone en zang), Nick McNack (bas) en Bobby Sparks (toetsen) komt Chris Dave in De Oosterpoort doen waar hij goed in is: drummen.

De aanvang is om 20.30 uur

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen