Streetsounds Groningen voor Muziekids!

Streetsounds: The Battle beleeft 31 mei zijn eerste editie.

Verspreid door het centrum van Groningen zullen er op zondag 31 mei verschillende bands en soloartiesten als straatmuzikanten optreden onder de noemer van Streetsounds: The Battle. De start is om 13.30 uur.

StreetSounds Groningen is een groepje studenten van de Hanzehogeschool Groningen, die het muzikale evenement in de stad organiseren op zondagmiddag 31 mei! Het evenement vindt plaats op het Waagplein en het plein Herestraat.

De studenten van de Hanzehogeschool Groningen lichten hun prachtige initiatief nader toe: “Het is een evenement dat wij speciaal voor de minor Eventmanagement hebben ontwikkeld, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Op verschillende plekken in de binnenstad van Groningen gaan wij een competitie creëren voor aanstormende talenten. In de stroom van het winkelend publiek plaatsen wij bandjes, singer-songwriters en andere muzikanten in de winkelstraten van de stad Groningen. Het idee hierbij is dat zij net als echte straatmuzikanten geld verzamelen in een hoedje of gitaarkoffer. Het geld wat hierbij wordt opgehaald, gaat naar het goede doel Muziekids.”

De bands en soloartiesten strijden om een podiumplek voor Streetsounds: The Concert, op 4 juli in Vera. De opbrengst van deze concerten is voor het goede doel, Stichting Muziekids.

Muziekkids
Stichting Muziekids is een organisatie, die zich inzet voor kinderen tot 18 jaar die in het ziekenhuis moeten verblijven. Door het zelf maken en beluisteren van muziek voelen de patiëntjes zich even beter en dit kan bijdragen aan een versneld herstel. Het doel van Muziekids is om elk ziekenhuis te voorzien van een Muziekids Studio, waar de kinderen bezig kunnen zijn met muziek om even te vergeten dat ze ziek zijn.

Deelnemende bands en artiesten zijn: Naam – Bass Tuna – De Sigaar – Joe Shier – Lunar – Robin IJzerman – Marble Heart – Thomas Sijbel – Tied Laces – Miriam Den Boer Salmon.
Knipsel streetsounds

Er kan op de Facebookpagina van Streetsounds gestemd worden op de artiest die een podiumplek in Vera op 4 juli verdient. Geld geven kan op het moment bij het optreden op zondag 31 mei, zoals dat hoort bij straatartiesten.

The Concert in Vera begint donderdag 4 juni om 20:30, voor meer informatie en kaartverkoop: Vera Groningen.

Voor meer informatie over het evenement en het stemmen op je favoriete artiest: Streetsounds Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen