Historische Dagen Verhildersum in Leens

Foto: Jan Buurma

Nostalgie komt boven tijdens de Historische Dagen dit weekend op zaterdag 12 en zondag 13 augustus op het Verhildersum in Leens.

Herinneringen aan een bult hooi, dat een fijne speelplek was. Ook een teil water, wat stokjes, spelen met kaaibakjen, hinkelen en knikkeren op straat bood een wereld aan speelmogelijkheden. Oude ambachten en landbouwmachines, historische kostuums, lekkernijen, dans en muziek, alles is beleven en zien deze dagen.

Programma

Op het terrein staan woonwagens opgesteld, ook is er een draaimolen en een zweefmolen en klinkt muziek van een draaiorgel en accordeon. Lachspiegels zorgen voor hilariteit.

Rond het arbeidershoeske wordt gewassen, gekookt, gebreid, gesponnen en versteld. Diverse historische boten liggen in het kanaal waarmee een kleine tocht gemaakt kan worden.

In en rond de boerderij zijn ambachtslieden, zoals de blikslager, de steenhouwer, smid en timmerman,die hun werk demonstreren en er over vertellen. Schapen drijven, ganzen hoeden, een roofvogelshow en grote en kleine tractoren en de dorsmachine zijn te bewonderen.

Ook zijn beide dagen theatergroep ‘Aut&Tiek’ aanwezig met onder andere een giga-bellenblaas, een ‘notitieblokje’, ‘EHBO’, ‘achtbaan’ en nog meer.

Kinderactiviteiten

Op zaterdag is de poppendokter aanwezig om zieke beren en poppen te helpen. In de museumboerderij is een keur aan kippen, kuikentjes, duiven en konijnen. Meedoen aan het veren-raadspel. In de tent voor de kinderactiviteiten kunnen kinderen een mobile maken. Ook zijn er miniatuur tractoren en werktuigen.

Aanvangstijden

Zaterdag 12 en zondag 13 augustus 2017 van 10.30 uur tot 17.00 uur.

De streekmarkt is gratis toegankelijk.

Locatie

Landgoed Borg Verhildersum, Wierde 40 in Leens

Voor meer informatie: verhildersum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden