Concerten in het middeleeuwse kerkje van Leegkerk

Kerk van Leegkerk
Kerk van Leegkerk
Foto: ©Jaap Poel

Het middeleeuwse kerkje van Leegkerk, dat aan de rand van de stad Groningen staat, is weer elke zondagmiddag in augustus geopend voor bezoekers. Iedereen is welkom om het bijzondere monument te bezichtigen. Ook zijn er elke zondag optredens van diverse musici.

Middeleeuwse muziek en Jiddische liederen

Zo is er op zondag 6 augustus om 12.00 uur eerst een optreden van Duo El Duque, Doeke Oostra en Jan van Dijk spelen en zingen deze middag muziek van de Middeleeuwen tot nu, onder begeleiding van gitaar en luit.

Daarna is er om 15.00 uur een vocaal/instrumentaal trio afkomstig uit de stad Groningen, die Jiddische liederen en ladino ten gehore brengen. Dit afgewisseld met klezmer en aanverwante Oost-Europese luister- en dansmuziek.

Groningse verhalen over Hoogkerk en het Westerkwartier

Zondag 13 augustus spelen Menno Bouter en Peter van de Bunt om 13.30 uur eigen nummers. Daarna vertelt Joop Kuipers om 14.15 uur Groningse verhalen over Hoogkerk en het Westerkwartier.

Klassiek gitariste Sophie Winsemius en het Alto Kwartet

Zondag 20 augustus trakteert klassiek gitariste Sophie Winsemius bezoekers om 14.00 uur op een afwisselend programma waarbij de luisteraars worden meegenomen naar verschillende muzikale periodes en werelden. Van Bach tot Barrios met de warme klank van gitaar.

Om 15.00 uur speelt het Alto Kwartet naast hoogtepunten uit de jazz- en rhythm & bluesgeschiedenis ook eigen werk. Het kwartet bestaat uit Julia Flenter (baritonsax/vocal/arrangementen), Janine ter Steege (altsax), Hugo Beukema (tenorsax) en Hans Bosch (altsax/arrangementen).

Muziekplezier voor kinderen

Zondag 27 augustus zijn kinderen van nul tot en met vier jaar samen met hun ouders van harte welkom in de kerk van Leegkerk. De Nootjestrommel verzorgt dan van 15.00 uur tot 15.45 uur een speelse muziekmiddag voor jonge kinderen.

Zomerzondagen

Elke zondag in augustus is de kerk van Leegkerk van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend voor het publiek. Iedereen is tijdens deze Zomerzondagen van harte welkom om de kerk te bekijken onder het genot van een kopje koffie en/of thee met daarbij een stukje taart.

De kerk van Leegkerk

De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg. De kerk is in 2013 verbouwd naar een ontwerp van AWG architecten uit Antwerpen. In de kerk is een bijzondere goudkleurige kubus geplaatst, met daarin diverse moderne voorzieningen. Daarnaast wordt het monument ook verhuurd voor diverse evenementen, zoals concerten, lezingen, huwelijken en workshops.

Entree is gratis (vrijwillige bijdrage is welkom).

Locatie
Kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen