Uittips voor zaterdag 5 augustus

Foto:

Springkussens, eten, muziek bij Springkussen Festival Stadspark, de slotdag van het Peter de Grote Markt of naar de Streekmarkt Nienoord met als thema de ‘Kersenpitspuugwedstrijd’, is allemaal mogelijk vandaag.

Springkussen Festival Stadspark

Deze zaterdag staat de tweede editie van het Springkussen Festival Groningen op het programma. Meer dan 15.000 vierkante meter springplezier, top DJ’s, verschillende podia’s en eten bij foodtrucks is te vinden op de drafbaan in het stadspark in Groningen. Allerlei springkussens, mega stormbanen, waterattracties en een wipe out zone zijn allemaal aanwezig.

Peter de Grote Festival

Vandaag is het de laatste dag van het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland. Gekoppeld aan de concertserie werd een Summer Academy georganiseerd voor jonge strijkers en pianisten.

Tijdens het festival werden de meest getalenteerde studenten en ensembles van de Summer Academy geselecteerd en zij presenteren zich op het feestelijke slotconcert vandaag. Ook vinden hier de prijsuitreikingen plaats.

Het slotconcert begint om 20.15 uur in de Nieuwe Kerk in Groningen. Voor meer informatie: peterdegrotefestival.nl

Streekmarkt Nienoord

Vandaag vindt de maandelijkse streekproductenmarkt Nienoord plaats. De markt heeft verschillende thema’s. Deze dag is dat de ‘Kersenpitspuugwedstrijd’. Wie wordt de kampioen? De markt biedt duurzame producten, dat in een straal van 40 kilometer gekweekt of bereid zijn. Producten als brood, honing, jam, worst, groenten en aardappelen en nog veel meer zijn te vinden op de markt, die om 10.00 uur begint. Voor meer informatie: streekproductenmarktnienoord.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden